Last news in Fakti

16 Януари, 2013 14:52 739 0

23 милиона приходи от концесии отчете транспортното министерство

  • концесии-
  • приходи

Над 23,3 млн. лв. са приходите за 2011 г. от концесии в системата на МТИТС, съобщиха от правителствената информационна служба.

На днешното заседание на Министерски съвет министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията представи доклад за контрола по изпълнението на концесионните договори за обекти от транспортната инфраструктура.

Към 31.12.2011 г. обект на контрол са били девет договора – за пристанищните терминали Леспорт, Балчик, Свищов, Оряхово, Сомовит, Видин-север и Росенец, за фериботния терминал Силистра и за гражданските летища в Бургас и Варна.

Общият преглед и анализът на задълженията на концесионерите показват, че се изпълняват определените с договорите условия за осъществяване на концесиите, подобрени са качеството и обемите на услугите и дейностите, осъществявани в концесионираните обекти, както и условията на труд в тях. Предприети са редица мерки за безопасност и сигурност и за опазване на околната среда. Изпълняват се и поетите с концесионните договори задължения за осъществяване на ангажиментите по социалните програми, включително разкриване на нови работни места.

На концесионерите на пристанищните терминали за 2011 г. са признати инвестиции общо в размер на 6 212 300,97 лв., а по Договора за концесия на гражданско летище за обществено ползване Бургас и гражданско летище за обществено ползване Варна „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД отчита инвестиции за 75 216 468,64 лв.

Получените приходи от концесионна дейност са в размер на 23 308 589,83 лв. с ДДС, като приходите от концесионни плащания са 23 233 490 лв. с ДДС, неустойки с обезщетителен характер – 40 665 лв. без ДДС, неустойки със санкционен характер – 14 434 лв. с ДДС, и приходи от продажба на документация за участие в процедури по предоставяне на концесия – 20 хил. лв.

Пълната информация във връзка с изпълнението на задълженията по концесионните договори е публикувана на електронната страница на Националния концесионен регистър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА