Last news in Fakti

5 Май, 2021 07:52 5 231 9

Българи и румънци на морето, засилен интерес към Еленския балкан

  • българи румънци-
  • черноморие-
  • великден-
  • туризъм-
  • еленски балкан

Хотелите и заведенията спазват всички мерки

Българи и румънци на морето, засилен интерес към Еленския балкан - 1
Снимка: БГНЕС

Повечето туристи по Северното Черноморие за Великденските празници са българи и румънци, предаде БНР. Това коментираха хотелиери от курортите край Варна.

Близо 10 хотела са били отворени в "Златни пясъци", "Св. св. Константин и Елена" и "Слънчев ден ", румънците са наполовина по-малко, отколкото през 2019 година.

Част от хотелиерите са започнали да поемат стойността на PCR тестовете на румънските туристи, които се изискват за връщане в страната. В момента тази мярка за привличане на туристи се обмисля и от други хотелиери в страната.

Тази година в празничните дни Велико Търново и възрожденският град Елена са сред най-предпочитаните туристически дестинации у нас, предаде БНТ. Оказва се обаче заради COVID пандемията хотелиери и ресторантьори посрещаха основно български туристи. Тази година много от хората са решили да слеят почивните дни, заради което масово ще останат в хотелите и къщите за гости повече от седмица.

През последните дни Велико Търново, Арбанаси и живописните околности посрещат стотици туристи. Занаятчиите на Самоводската чаршия са щастливи заради оживлението, което не се случвало от началото на COVID пандемията.

Сега масово туристите са българи от всички краища на страната, а чужденците са в пъти по-малко спрямо друга година.

Живописната природа и възрожденският дух и тази година са причина много хора да посрещнат празниците в Еленския балкан.

Къщите за гости и семейните хотели в региона са заети, но тази година масово резервациите за почивните дни били в последният момент.

Информацията на властите е, че третата вълна на COVID–19 отшумява, но въпреки това в хотелите и заведенията спазват всички мерки.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванко

    7 10 Отговор
    Ни ми пукъ!На държавна работа съм.
  • 2 Тези Румънци идват редовно всеки сезон!!

    7 5 Отговор
    Това са джепчиите и измамници те с фалшиви златни бижута!!! Ама няма от кой да гепат!!!
  • 3 Нищо неразбиращ

    18 2 Отговор
    Дайте добри заплати на българите и ще видите че не ни трябват нито румънци нито германци нито руснаци.Ако хоота взимат нормални заплати като в европа няма да има празен хотел или заведение.Поечето хора нямат пари и ве пак успяват някак да отидат на почивка ,а преставете си ако имаха паички.

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 4 Писна ми

    6 4 Отговор
    от Мамалиги
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бг Турист

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нищо неразбиращ":

    Съгласен съм за заплатите, но ефекта ще бъде обратен- с увеличаването на заплатите наште ''родолюбиви'' хотелиери така ще ''нацепят'' цените, че свят ще ти се извие. Нима до сега не си се убедил че в България се върви против всяка икономическа логика? Мигар не виждаш, че глупе..ерите са набили такива цени, които на места превишават в пъти цените на страни, които са доказано туристически? Досега правеха всичко възможно да изгонят сънародниците си от тяхното Черноморие, а сега , като им влезе дебелия, ревнаха в един глас. Да не говорим че поне 90% от тях са в сивия сектор, а са се наредили и те на държавната помощ, която плащат обикновенните хора. Да умират...хич не ми пука.
  • 7 Жоро

    14 1 Отговор
    Морето е вече само бетон ,жалко
  • 8 Смех

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Нищо неразбиращ":

    И кой щи ги даде тия заплати и най вече за какво може би че си особено т.п и некадърен?!🤔🏳️‍🌈🇩🇪
  • 9 Касиерчо

    1 0 Отговор
    Заплати не се дават! Заплати се изкарват. С този 30годишен мързел дето е обхванал всички бачкатори, с тази ултраниска производителност на труда, която е с цели 30 % по-слаба дори от мамалигарската ще чакате големи заплати на нанай! Да не говорим за качеството на работата...