Last news in Fakti

25 Юли, 2021 08:24 15 244 44

Луда надпревара за чадъри и шезлонги в Приморско и Поморие

  • южно черноморие-
  • шезлонги-
  • чадъри

Заради наплива на туристи се стига до там, че летовниците плащат допълнително за сянка "на първа линия"

Луда  надпревара за чадъри и шезлонги в Приморско и Поморие - 1
Снимка: БГНЕС

В разгара на лятото плажовете по Южното Черноморие са претъпкани с летовници. Подобен наплив има от около 10 дни.

"Тази година има голям интерес към българското Черноморие. Самият факт, че тази година сме закупили около 500 допълнителни шезлонга, е красноречив", казва Любомир Николов, който е концесионер на Северния плаж в Приморско.
Заради наплива обаче се стига до там, че туристи в Поморие се "бият" за чадъри и шезлонги и плащат допълнително за сянка "на първа линия", съобщава бТВ.

Възмутен, че близо до морето все няма свободно място, плажуващ показа клип, заснет на поморийския плаж, и твърди, че след заплащане спасител освобождава един от най-близо разположените до брега чадъри за клиент.

Ето какво е на следващия ден. Още в 7 сутринта първите редове са запазени с хавлии.

"Питах спасителя кой е сложил тези хавлии, къде са хората, а той ми отговори, че ще дойдат по-късно. Аз също искам тук, с малки деца съм, идвам рано сутринта, но всичко е заето", казва Александър Занин, който е дошъл от Русия.

Спасителите обаче твърдят, че летовниците идват по изгрев слънце, за да си запазят хубави места, и подобна практика не съществува.

Цената на комплект чадър с два шезлонга на плажа в Поморие това лято е 15 лева. Един от туристите обаче признава, че е заплатил допълнителната цена от 5 лева, за да си резервира място "на първа линия", но отказва да разкрие на кого.

От Министерството на туризма обясниха, че такъв сигнал не е постъпвал при тях и обещаха да направят проверка.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пародия

    116 14 Отговор
    Черноморската пародия с два пръста пясъчна ивица и хиляди чадъри се развихри отново, но не за дълго
    Жалко, че има една ганьовска приказка и тя вярна: ден година храни

    Коментиран от #17

  • 2 Извод

    95 8 Отговор
    Булгар сезона се спасява от такса чадър, това е достатъчно
    Нещастници
  • 3 Не мерси

    102 3 Отговор
    А огромните комари на Приморско включени ли са в цената на този "лукс"? Само в БГ има такъв цирк - каква "почивка" е това да се биеш за шезлонги ....
  • 4 Рошко

    58 4 Отговор
    Няма страшно скоро и там ще ги бетонират и няма страшно
  • 5 тарикату

    91 5 Отговор
    Голям зор да си натресеш косматия г на евтина пластмаса и да се разтечеш от пот.
  • 6 Наблюдение

    71 18 Отговор
    Това с мятането на хавлия от предната вечер, Ганя взе да го прилага и по плажове в други страни
    Все тарикат тоз проЗтия българин вееее
    Ами то последните 12 години управника си вижте
    Ууууууууееееееее
  • 7 Големият

    64 3 Отговор
    сезон ?! Още месец - месец и половина и сивота, пустош и ветрове !
  • 8 То щото

    78 4 Отговор
    е невероятен келепир да се проснеш на "първа линия" и всички влизащи в морето от задните редици да бягат крещейки край теб и да хвърлят пясак по главата ти цял ден ! На излизане от морето - пак ! Че и да до плащаш за тоя кеф ?!

    Коментиран от #20

  • 9 любител

    58 3 Отговор
    абсолютно вярно.на северния плаж в приморско момчето което събира таксите слага почити на всякъде в неговата зона надписи резерве. някои стоят почити до обяд докато ддйдат хората.при обща цена от 15лв му дават по 20лв а за шатрите при цена 21лв получава от25 до 30лв и това пред очите ми цяла седмица.като искаш сянка плащаш.
  • 10 ГАРА ПУРА.

    26 4 Отговор
    БАЙ ГАНЮ ЗАБУГАТЯ И ИСТЪРСИ ЗОДНИК ДА СА ПЕРЧИ И ПЪЧИ.

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Гошко

    61 4 Отговор
    Как па немаа а дам 15 лева за чадър и шезлонг баш в Приморско или Поморие, бах та'а цигания у нас... И тая година заради ковида нашти бизнесмени се развъртяха, надуха цените и потриват доволно ръчички - скубят ли, скубят... Ма и на тва ще му се види края, няма нищо вечно...

    Коментиран от #21

  • 12 САТЪРА НА ХАНА

    22 2 Отговор
    ПОНЯКОГА МЕ Е СРАМ ЧЕ 20 Х 8 МЕТРА ГО ПОЛЗВАМ САМ . УСПОКОЯВАМ СЕ С ФАКТА ЧЕ СЪМ СИ ГО ПОСТРОИЛ САМ - С МИЕНЕ НА ЧИНИИ , А НЕ С ГРАБЕЖ НА БЕДНИТЕ :)))
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 М а н г а л

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "ГАРА ПУРА.":

    завиждаш ли ?
  • 15 Мюмюн

    16 14 Отговор
    Кви чадари бе, комшулар- ази и мойти чавета предната седмица бехме у созополила,кат са метнахми, купахми пясака на брега, напрайхми идин двурец ут пясак, кат сложихми пешкирити-сянка да сакаш, парва линиа напрау ду вудата да ни мокри краката, кат шейхуве ут убидиненити арабски имирства завити с пирдетата ут хутела бяхми. Разнити там тористчета ут россия и джърмането ни зяпаха и снимаха, еле колку бакшиши даваха на нас за идна пикчър саму...кеша беше гулям. Ко са занимавами сас чадари-изустанала рабута. Пу идно времи иде идна фолкаджийка и ми вика: Земи ме сас себи си у дубай-мумбай! Пумислила чи сам асъл шейх и собственик на стотина иляди камили-ти да видиш. Нали сам мургав и гуворя чужди изици-ко да прая си викам...обачи скивах чи Айша бара тучилката, скрита у плажната й чанта и мирясах, иначи щях да плющя таз певачка у вудата. Тай чи-на плажа сига сичко става и разни истории са пулучават. А вудата кат чай-саму за.........айди, чи патувам за кипилуво, котелску. Има сабор на моторджиити там. Дет има кибапчита и кифтета, там сам.

    Коментиран от #28

  • 16 Аахахах

    53 5 Отговор
    Лудата надпревара започва още от табелата София. Кой ли ще стигне пръв до заветния код кафяво. След това луда надпревара с мутрите и техните батмобили за паркинг. Луда надпревара за шезлонги. Абе цялата държава е една луда надпревара. Мутрите са бесни. Никъде не ги искат! Никъде не могат да се перчат с крадените возила, просто не могат да минат през кпп-то.
  • 17 Jacques Yves Moineau

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пародия":

    Според търсенето, и предлагането😉
  • 18 Фен

    35 4 Отговор
    И какво от това - блъсканица в метрото, в градския транспорт, На всяка опашка е така. Миличкият българин гледа да е едни гърди напред. Да е значим. И да бутне някой лев за да каже после, че се е уредил и е нещо си повече.
  • 19 .Морския от Поморие

    34 12 Отговор
    Тоя номер с хавлиите го натресоха руснаците още преди 6-7 години и толкова изнагляха, че даже вдигат скандали и налитат на бой.Техните бабушкери-вампири стават в 5 часа и под предлог че се разхождат окупират шезлонги и чадъри за дъртите си задници.
  • 20 БКП

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "То щото":

    Ами за семейства с деца е много удобно.
  • 21 БКП

    11 23 Отговор

    До коментар #11 от "Гошко":

    Че какво му е на Приморско? Цените нормални, плажа сравнително чист а морето идеално чисто.
  • 22 Серсемин

    33 11 Отговор
    Нещастници. Когато бяха по 30лв. чадър с два шезлонга половината бяха празни. Миналата година щото на повечето места бяха безплатни, та миризливите селяндури запазваха по три наведнъж. По един за дебелата си жена, един за лигавите деца и един за косматия му гъ.з. А предишни години заровен в пясъка на свободните зони.
  • 23 Хахаха...

    9 3 Отговор
    Ганьо като му замирише на море е способен и палатка да опъне.

    Коментиран от #43

  • 24 Много

    21 1 Отговор
    Богат този Българин бе баба му все на шезлонг се е пекла.
  • 25 Бг Турист

    29 11 Отговор
    Хахахаха...да ходят прошляците на Гов..оморието. Мен си ми е добре на Йонийското море..кристална вода, добри хора, ..безплатни шезлонги и чадъри. И най-вече прекрасно време и чудесна кухня. А с тия въдички риба няма да хванете. Който е ял мамули на ла..номорието, друг път не повтаря. Как пък не бих се заврял от една лудница, в друга.
  • 26 Сплинтър

    25 0 Отговор
    Еми нема как да стане като направиха всичко в хотели. Леговата база е два пъти повече от капацитета на плажовете. Дано по-бързо направят Хемус за да има спасение и по северното Черноморие.
  • 27 Йозеф

    34 9 Отговор
    Тъп народ, 4 човека за 10 дни - 600 лв за шезлонги и зор да се топят в каналните води на хотелите. В Гърция няма такса шезлонг, а с 300 евра за 10 дни на плажа 4 човека пият 10 фреша или 10 фрапета, водата е бонус и без пари. А плажовете и морето са чисти, един фас и водорасло няма..
  • 28 Хайл

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мюмюн":

    Браво,страхтна история,напиши книга и я публикувай-ще разцепиш пазара

    Коментиран от #44

  • 29 Васил

    24 4 Отговор
    Имали още мазохисти дето ходят на фекални бани че и даже си плащат 15 лева да са близо до тях?
  • 30 Хотелиера

    5 11 Отговор
    Стига сте ревали мизерници такива,на нас шушляци не ни трябват

    Коментиран от #31

  • 31 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #30 от "Хотелиера":

    На вас ви трябват луди. Само те ви се връзват още.
  • 32 Селяк

    19 1 Отговор
    Това с хавлийте съм го виждал и в Албания, където не можеш да се добереш до плажовете там. Мутри ги държат и само италианци пускат, и яко пари трябва да цакаш за да те допуснат до шезлонг. Трябваше в 6 да стана сутринта, да ходя да се моля за шезлонги и яко цакане на пари. Та, това не е само Бг черта, или руска черта ами си е тъпа селска балканска черта.

    Коментиран от #35

  • 33 hgarg

    14 2 Отговор
    Изненада- плажовете са тесни за супер уплътнените от бетон курорти - хората идват за да видят плаж, пясък, море , природа, а виждат точно това, от което цяла година мечтаят да избягат и от което искат да си починат.
    Каква ирония, но при капитала е така - лакомията е водеща. И ражда само конфликти и деградиране.
  • 34 лесно

    21 2 Отговор
    Лесно е решението - сабарят се всички постройки на 100м от плажа и се разширяват плажните ивици:)
  • 35 Наистина селяк

    2 8 Отговор

    До коментар #32 от "Селяк":

    Руснаците са известни балканци, нали?
  • 36 Ясно

    14 0 Отговор
    Курортите са пълни, туристическият бизнес просперира. Всякакви КОВИД стимулации трябва да му бъдат спрени!
  • 37 ПРЕТЕНЦИИ

    12 2 Отговор
    ЧАДЪРИТЕ ЗАЕТИ А ХОТЕЛИТЕ ОТЧИТАТ ЧЕ СА ПРАЗНИ , НАЙ - СКЪПИ СА ЧАДЪРИТЕ ДО ФЕКАЛИИТЕ ПЪК НЕ ГИ КОНСУМИРАТ - ПРЕДПОЧИТАТ ДА ГИ ЯДАТ В РЕСТОРАНТА !
  • 38 Гоччо

    4 13 Отговор
    МНОГО МЕ ДРАЗНИ НАТРАПВАНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ -бетономориерие и ла-морие. Уважаеми сънародници пуснете си по ютюб кадри от всички популярни морски курорти в испания Маями -Флорида и вижте добре дали там не е презастроено с бетонни сгради до плажа. Изглеждат точно като Слънчев бряг.ДА Не забравяме ,че Гърция има хиляди км брегово ивица и въпреки това ми кажете ,че Санторини например не е презастроено и бетонирано.....Колкото до л...морието във всички големи крайбрежни градове вкл. Щатите има ешерихия коли в морето но не трябва да надминава определени показатели.
    Та и други морски курорт извън Б ъгария изглеждат така. Хайде моля ви по малко мрънкане и превземки........

    Коментиран от #41

  • 39 Бивш левскар

    11 0 Отговор
    И сам да съм на опашката, пак ще хсе бутам.
  • 40 КОНЦЕСИЯ

    6 2 Отговор
    В ДОГОВОРА НА ГЕРБ ЗА КОНЦЕСИЯТА НА ПЛАЖА ТАКА Е ЗАПИСАНО И Б.Б. И Ц.Ц. И Ц.В. ДА ТРУПА КИЛЧЕТА В ЧЕКМЕНЖЕТА
  • 41 Турист

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Гоччо":

    Тука няма угодия брат,само реване Най каппризния турист е бедния турист .Аз като отида на плажа винаги има шезлонги чадъри теенти .Обслужваннето не нозначава робуванне на комплексирани мозъци.Хвърли някоя шега някой лев ии си ти .Това важи и за най долната. Кръчма
  • 42 фффф

    4 2 Отговор
    Много мерси за инфото - отказах всякакви резервации. Миналото лято беше добре - паднала беше бомба и си прекарахме добре - с изключение на скапаната храна предлагана в шумни заведения. Това лято морето ще го пропуснем. А догодина живот и здраве пак ще сме на правилното място :)
  • 43 карамфила

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хахаха...":

    ........и палатка да опъне само да е келепир,на муфта,безплатно.
  • 44 карамфила

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хайл":

    Що го отваряш,той и без това взима с айшето от 7 банкоматчета 1876 лева.