Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 10:52 1 364 15

Румен Драганов очаква по-малко туристи през зимата

  • румен драганов-
  • туризъм-
  • зима

Причината е пандемията

Румен Драганов очаква по-малко туристи през зимата - 1
Снимка: БГНЕС

„Ние на картата стоим в тъмночервено. А туризмът много се влияе от здравната обстановка. Все още на картата стоим добре, тъй като до зимния сезон има още два месеца”, обясни Румен Драганов от Института за оценки и анализи в туризма в ефира на "Здравей, България".

Румен Драганов: Зеленият сертификат не пречи на туризма

Според него по отношение на туризма бедата е много голяма. „Това, което посочихме над всичко като мярка, е ваксинирането. Нас ни гледат като процент ваксинирани и на картата на Европа стоим като лош ученик с много малко ваксинирани. Туристите ще бъдат значително по-малко през зимата”, предупреждава той.

И обясни, че заради влошената здравна обстановка в страната, останалите държави налагат различни мерки. Което ще откаже чуждестранните туристи да пътуват.

„Всяко нещо, което води до увеличаване на броя на ваксинираните, е важно. Туризмът през изминалата година искаше приоритетно да бъдат ваксинирани работещите. Асоциациите декларираха, че искат ваксинацията да е наравно с медиците, за да бъде подсигурен летния сезон”, припомни той.

„На твоя страна": Ски ваканцията - по-скъпа и при нови мерки

В Банско хотелиерите не бързат с прогнозите, но смятат, че ще има липса на персонал. Надеждата е все пак сезон да има.

„Една част от персонала все още отказва да се ваксинира, не са готови, което ще е проблем. Постъпват резервации, надяваме се, че сертификатите няма да спрат туристите”, коментира управителят на хотел Надежда Атанасова.

„Малко ми е тъжно, че за трета година трябва да говорим по този въпрос, след като пандемията в много държави вече е преминала, в следствие на ваксинацията. Нямаме големи притеснения, тъй като голяма част от нас са преминали през този процес и сме приели, че това е начинът. Със заповедта, която беше издадена от днес за утре, хората са стресирани, имат нужда да направят промяна, да преосмислят плановете си. ”, Юлия Попова, която е председател на Сдружението на банските механи. Според нея въвеждането на мярката е трябвало да стане плавно и по-информирано.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    4 4 Отговор
    Мангъров е виновен за всичко!;)
  • 2 свидетел

    5 2 Отговор
    този не се чува какво говори. оня ден по ТВ говореше точно обратното !
  • 3 ахъ

    5 2 Отговор
    Тоз малоумник новата звезда на небосклона ли е?
  • 4 Covid 24

    6 4 Отговор
    Имахте доста повече туристи през лятото. Да сте спестили! Сега не се оплаквайте. Сегашната ситуация е плод на безотговорността през лятото!
  • 5 Перо

    8 2 Отговор
    Да бе, всички ще се юрнат да се ваксинират,да му тръгне туризма на Румен Драганов. Хотела му Жасмин в Драгалевци ще си остане непосещаем,както винаги! Липсата на туристи в БГ е от лопата на професионален персонал,много лош мениджмънт от страна на мутренските собственици,вечният селски тарикатлък с качеството на храната и услугите и т.н. Пандемията почти не влияе в някои страни с традиционен туризъм и организация. Кой ще се боцне,да отиде на слънчака в мръсотията или да стои с часове на опашки в Банско?
  • 6 КО РЕЧИ КО

    7 2 Отговор
    И КОЙ ЩЕ ДОЙДЕ БЕ ,КВО ДА МУ БЪРКАТ С КЛЕЧКА ПО ОТДУШНИКА И ДА СЕ РАЗХОЖДА МЕЖДУ„ КОРОНЯСАНИ ” СУБЕКТИ И НА КРАЯ ДА ТЕГЛИ БЪРЖЕ КРЕДИТ ЗА ДА СИ ПЛАТИ ПРЕСТОЯ😱😱

    Коментиран от #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Антидемократ

    3 1 Отговор
    "Румен Драганов очаква по-малко туристи през зимата"......колко интересна новина. Този бил много умен и има шести чувства. Да вземат да му отворят и третото око....
  • 9 1234

    0 2 Отговор
    Аз не виждам каква е драмата със сертификатите - аз лично смятам да се сцепя от каране (може би само в бг де) и нищо не може да ме спре!!!
  • 10 Asen

    0 2 Отговор
    Аз съм в Банско на Нова година, вече букнах квото трябва
  • 11 Токин

    1 1 Отговор
    В началото на следващата година предстои поредното домакинство от страна на Банско на Световната купа по ски! Дано обстановката да се нормализира дотогава, за да може Купата да се проведе по план и да има отново реклама на България пред целия свят!
  • 12 КЪРЛЕЖИ

    0 1 Отговор
    В БАНСКО ДА ОЧАКВАТ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ПЛЕВНЯЛИЕВ НО ТЕ ПАК ЩЕ ДОЙДАТ НА ГЮВЕЧ !
  • 13 КРАДЦИ ЗАТВОР

    0 1 Отговор
    Радев: Тези, които изпразниха шкафчетата ви, зоват за обединение !
  • 14 селтак

    1 1 Отговор
    Абе,Драганов,да разбирам ли че чуждите туристи ше ги допускате без зелен сертификат примерно в Банско? А Ганя във мола не може да влезне без зелено? Последно зеленото ли е важно или зеления сертификат? Алооуу Кацарка кво прайм ся?
  • 15 селтак

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "КО РЕЧИ КО":

    Мани го тоа! Сичките бизнес мени са праат на умрели лисици! Сичките чакат да видат кво мое да се докопа! Иначе ревът кански срещу повишаване на заплатите! Бизнеса е на колене и само работниците трупат пачки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1