Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 18:27 6 258 14

Нов полет до втория по големина български град

  • пловдив-
  • дортмунд-
  • летище-
  • полети-
  • wizz air

Евтино летим между Дортмунд и Пловдив

С водна дъга бе посрещнат първият полет на Летище „Пловдив“ на Wizz Air от Дортмунд, която редовна линия стартира. На аеропорта бяха изпълнителният директор Пламен Спасов, районните кметове на Пловдив, бившият кмет Иван Тотев, както и членове на УС на Борда на Директорите.

„Това е специален момент, тъй като каузата за развитие на летището винаги е била и ще бъде една от най-важните за мен. Благодаря на изпълнителния директор на летище „Пловдив“ Пламен Спасов, на членовете на Борда на директорите Спас Шуманов и Андрея Андреев за усърдието, както и на всички съмишленици, с които заедно през годините отстояваме каузата за развитието на пловдивското летище”, написа Иван Тотев е профила си във Фейсбук. Той заяви, че като народен представител в 47-мото Народно събрание ще работи за това държавата да продължи да инвестира в Летище „Пловдив, то да остане държавно летище и да бъде врата към много световни дестинации.

Wizz Air стартира директни полети от и до Пловдив. Първите три дестинации, които авиокомпанията ще предложи на местните жители и туристи, са Лондон, Дортмунд и Меминген, като лондонският маршрут е активен от днес.

Останалите две нови услуги ще се извършват от 6 ноември, предоставяйки на клиентите удобна възможност както за ваканция, така и за бизнес пътувания. Местата са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта на компанията и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 28.99 лв.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЮБИМАТА АВИОКОМПАНИЯ НА

    1 9 Отговор
    ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА И.Т.Н. И Д.Б. 🛄 😉

    Коментиран от #9

  • 2 Пловдив е 3ти

    11 20 Отговор
    Пловдив не се ли оказа с 30 хиляди по-малък от Варна по реално преброени, освен ако не пипнат данните в последния момент?

    Коментиран от #6

  • 3 Ами Зарата?

    11 6 Отговор
    Къде си Евлоги Динчев-спамера от Стара Загора? Нали летището щеше да заработи, карго полети, ала бала, ххаххаха, а гледай, както става в Пловдив, нова линия след нова. Въглищата ще ги махат, кой ще остане в Зарата?
  • 4 мхм

    6 14 Отговор
    Обаче наистина Пловдив е бая по-беден и разнебитен град от Стара Загора.

    Коментиран от #7

  • 5 любител

    9 1 Отговор
    само не разбрах какво търси на летището този крадец-герберче марко тотев който е никой и на който мястото му е в затвора. явно има пак някакава далавера за крадене на пари и боко тиквата крадеца го е изпратил там.
  • 6 явно не

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пловдив е 3ти":

    според преброябането Пловдив е с 342 048 жители а Варна с 332 394

    Коментиран от #8

  • 7 Много си бърз Евлоги

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "мхм":

    Ама пак отговаряш след няколко часа, закриха всичките форуми, само skyscrapercity остана да спамиш
  • 8 преброител

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "явно не":

    Това е по адресите, дето не са разчиствани цели 30 години.

    Ама в Пловдив се оказа, че липсват от тях 50 хиляди души, нищо че се мъчеха да гонят с полиция дори последния циганин, за да надуят максимално населението на западащия Пловдив.
  • 9 напушен

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЛЮБИМАТА АВИОКОМПАНИЯ НА":

    E не е като маршрутката за Перник
  • 10 ТОНИ-ПЛОВДИВ

    3 4 Отговор
    Вас Селяните, от западащите се Градиве, като Стара загора, където е пълно тук със Какви ли не, СТ-У-Н-СН-ПЪЛНО Е, не ставате за тук, самото държание и поведение не сте за Пловдив, ходете си във мизерните градчета, и си стойте там, аз никога не съм идвал например във Стара загора, а и нямам и намерение да идвам, във побиташкия град, където незнам и къде е на картата.
  • 11 Някога имаше по 4 полета на ден с Ан 24

    0 0 Отговор
    До летище Буховци(ОБСЛУЖВАЩО Търговишки, Разградски и Шуменски окръзи) Нямаше свободно място в Самолетите??? Тези, които источиха Балкан и после препродадоха или купиха на парче частите му са за съд и Затвор!!
  • 12 Летище Пловдив ще го Купят бивши Гербери

    1 0 Отговор
    През турска фирма! Бивши шефове на Балкан и ДС ченгета!! Ще бъде оформено като Чужда инвестиция, а парите са от България!!!
  • 13 функционери

    0 0 Отговор
    Председателят на ОПГ-ГЕРБ Пловдив, бивш кмет два мандата, кога ще бъде разследван за Транспортния проект на града?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.