Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 19:20 1 741 4

40 млн. лв. за автобусните превозвачи за Коледа

  • автобус-
  • превозвачи-
  • мерки-
  • помощ

Договорено е също данъкът при таксиметровите превози да бъде намален

40 млн. лв. за автобусните превозвачи за Коледа - 1
Снимка: БГНЕС

До края на годината ще бъдат отпуснати до 40 милиона лева за автобусните превозвачи с полученото одобрение на Европейската комисия, съобщиха от министерството на транспорта.

Договорено е също данъкът при таксиметровите превози да бъде намален до законовия минимален праг от 300 лв., припомня БНР.

Коментарът на Магдалена Милтенова председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи: "Програмата ще обхване всички предприятия, в това число и големите като например "Столичен автотранспхорт", както и останалите общински предприятия, които извършват превоз на пътници. Това ще бъде голяма помощ за всеки един от нас".

Според Петър Владимиров от Националния таксиметров синдикат намаляването на данъка на 300 лева не е достатъчно, защото пандемията е ударила най-силно бранша на услугите и туризма, а таксиметровият сектор е тясно свързан с тях.

И още - в максимално кратки срокове са подготвени измененията в Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина. С промените са увеличени почти двойно размерите на командировъчните пари за международните водачи, посочват още от Министерството на транспорта.

От ведомството информират, че в кратки срокове ще бъде внесена молба от България до Съда на Европейския съюз за спиране на изпълнението на част от разпоредбите на Пакет Мобилност I, свързани с връщането на камионите в държавата членка на установяване.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    5 1 Отговор
    Изроди и прахосници!
  • 2 Активист на БКП

    5 1 Отговор
    Децата сами да си плащат тестове,а на чорбаджиите кеш!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мастурбатор

    5 1 Отговор
    ЕКОНТ тариката вече пресмята как ще прибира парите по програма транспорт до следващите избори .