Last news in Fakti

24 Април, 2013 18:16 2 362 0

„Крис мит“ иска да купи „Кремиковци“

  • крис мит-
  • кремиковци

Металургичният комбинат „Кремиковци“ отново се продава. Фирма „Крис мит“ уведоми Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за намерението си да придобие 100% от капитала на собствениците на активите "Елтрейд къмпани", "Надин металс трейд" и "Валпет консулт". Цената не е оповестена.

Според източници на „Капитал дейли“ тя е около 180 - 200 млн. евро. Сумата надхвърля платените през 2011 г. от „Елтрейд“ пари за придобиването на комбината - 316 млн. лв.

И трите фирми, които се продават, са регистрирани на адреса на „Кремиковци“, като само „Надин металс трейд" отчита печалба за 2011 г., отбелязва „Капитал дейли“.

Основен дял във фирма „Крис мит“ има Кристиян Младенов, който държи 76% от акциите. Дружеството се занимава с търговски сделки, рекламни и други услуги.

От 1999 година металургичното предприятие е препродавано 3 пъти, като общата стойност на сделките е 368 млн. долара.

Профилът на купувача не дава основание да се очаква, че той има намерение да съживи производството, макар някои източници от пазара да твърдят, че той има намерение да възобнови производството на стомана.

Според някои източници на „Капитал дейли“ истинският купувач е руската "Северстал". Не е известно обаче тя да е правила правен и финансов анализ на компанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА