Last news in Fakti

8 Март, 2022 18:33 1 831 3

Настъплението на високите технологии в хорека и ритейл секторите

  • иец-
  • изложение-
  • сихре

Технологиите контролират достъпа в хотела, QR меню улеснява онлайн поръчките; на какво още са способни, представят изложения СИХРЕ и #RetailShow

Настъплението на високите технологии в хорека и ритейл секторите - 1

В хотела, ресторанта, супермаркета. Ако в началото на XXIв. наличието им бе по-скоро екзотика, днес високите технологии задължително присъстват във всеки сегмент от хорека и ритейла секторите. Глобалната свързаност изисква да се реагира бързо на клиентските очаквания, за да е бизнесът достатъчно атрактивен на пазара. Освен това внедряването на високи технологии е пряко свързано с оптимизиране на бизнес процесите и разходите.

Съществуват няколко инструмента за откриване на иновациите. Единият е редовното следене на информационния поток. Друг изпитан начин е „от уста на уста“. Последните две години обаче доказаха като водещ метода „бизнес на живо“, който изложенията на живо предлагат. Съвсем скоро, от 15 до 18 март, предстои хорека и ритейл секторите да се обединят, събирайки бранша на изложения СИХРЕ и #RetailShow в София. За какви иновации ще отворят вратите си в Интер Експо Център, разбираме в следващите редове.

Търсите система за контрол на достъпа?

Забравете ключа за вратата, който винаги се губи. Забравете и за ръчния контрол на климатичната и съпътстващите системи в хотела. Защото на изложение СИХРЕ ще открием най-новите безжични On-Line решения на МАЙНИНГ. Сред тях е външен панел с RFID четец за безконтактни чип карти, с възможност за управление на електромагнитна брава. Дизайнът е от стъкло в черен цвят и бутон за звънец. Друго решение е панелът с индикатори НЕ БЕЗПОКОЙТЕ и МОЛЯ, ПОЧИСТЕТЕ и разбира се - звънец за повикване. Към хотелската системата може да бъде включен и енергоспестител за управление на електрическите консуматори в стаята, задействащ се от Mifare картата на стаята.

Плащането е като никога преди

„С карта или в брой?“. Чувате въпроса ежедневно, нали? Безконтактните транзакции заемат все по-голям дял сред разплащанията. За улесняването им ELTRADE SMART PAY дава оптимизирано решение за търговските обекти – ELTRADE SMART PAY. Серията автомати за самообслужване заместват касово работно място и могат да се интегрират с външен софтуер за управление на родажбите и ERP системи.

Във фокуса на бизнеса на изложения СИХРЕ и #RetailShow попадат и различни софтуерни и хардуерни решения на СИС Технология. За бързо, лесно и удобно самообслужване са предназначени терминалите ѝ, отменящи необходимостта от касиер и служител за приемане на поръчки. В помощ на търговските обекти са и електронните етикети за автоматизирано ценообразуване и баркод скенери и мобилни компютри – Datalogic“.

QR - помощ

Онлайн търговията отбеляза двуцифрен ръст през последните години. За да е успешен съвременният бизнес, компаниите трябва да акцентират върху интернет-продажбите. Затова, в помощ на онлайн търговците, от 15 до 18 март Ю СИ ЕС БАЛКАН ще представи QR МЕНЮ. С електронното меню достъпът е бърз, а изборът – експресен. Сканирайки QR код с мобилен телефон, клиентът бързо оформя и изпраща поръчката си. Системата предлага лесен достъп и изчистено меню, улесняващо клиента при избора му.

Принтиране от ново измерение

С големина на човешка длан, но с функциите на конвенционално устройство. Накратко описахме COLOP e-mark от КОЛОП България. Иновативното устройство е компактен принтер, който може да отпечатвате текстове, изображения, лога, QR и баркодове само с едно движение. За да работите с него е нужно само да се инсталира приложение за телефон, таблет или компютър. Всичко казано дотук превръща COLOP e-mark в предпочитан избор както за хорека, така и ритейл сектора.

Те мислят сами

Решихме да сложим това подзаглавие, просто защото нещата стоят по този начин. Почитател сте на бирата? Затворете очи и си представете, че има машина, която сама налива бирата ви и я поднася с перфектна пяна? Е, отворете очи; тази машина съществува! Нарича се BEERMATIC DUAL TAP. На изложения СИХРЕ и #RetailShow ни я представя SIDIKA. Чрез контрола на порциите за свободни ръце се сервира предварително зададено количество охладена наливна бира и пяна - винаги в идеалното състояние на температурата и само с точното количество пяна. Освен доволните клиенти, BEERMATIC създава още предимства – спестява пространство; защото е компактен. Освен това не е необходим допълнителен охлаждащ блок под барплота и затова лесно се инсталира навсякъде. Произвежда се в “тропическо изпълнение“ и затова е мноооого подходящ за използване на открито.

А сега е време да си поговорим за водата. Знаете ли, коя машина съчетава филтрираща технология за пречистена, ледено студена и газирана вода? Ще я представим така: това е устройство с големината на домашна кафе машина, което автоматизирано извършва трите процеса. Накратко описахме машината WL2 Firewall Bar Classe Series на Pure Pro, с която ще се снабдите само за един час със 160 литра студена и газирана пречистена вода.

Всеизвестна е максимата, че клиентът е доволен, когато получава най-доброто. А нашето мнение е, че внедрявайки високите технологии в бизнеса, опериращите в хорека и ритейла могат да предложат съвършенство. Питате, кои са технологиите на настоящето и бъдещето? Отговорите предстои да ни дадат изложения СИХРЕ и #RetailShow. От 15 до 18 март в Интер Експо Център.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 0 Отговор
    QR кодът по БГ касовите бележки ми идва малко в повече. Лепни тапети в пещерата.
  • 2 А хората?

    5 0 Отговор
    А хората, които ще загубят работните си места? Или затова е измислена пЛандемията?
  • 3 САКАМ ЕВРАКО ЗА НАЦИОНАЛНА ВАЛУТА ВУТЕ

    0 0 Отговор
    СЕГА Е МОМЕНТА ДА ПРИЕМЕМ ЕВРОТО ЗА НАЦИОНАЛНА ВАЛУТА И ЩЕ СМЕ ДЪЛБОКО В РЯКАТА!!!!