Last news in Fakti

25 Март, 2022 10:46 4 613 33

Европейски туроператори отказват резервации, "рискова" дестинация сме

  • туроператори-
  • летен сезон-
  • туризъм

Засега не може да се каже и колко от хотелите няма да отворят тази година

Европейски туроператори отказват резервации, "рискова" дестинация сме  - 1
Снимка: Shutterstock

Туроператори от Германия вече анулираха програмите си за България, защото страната ни е смятана за рискова дестинация, съобщи бТВ.

Собственичката на един от хотелите там, който разполага с 220 стаи – Галина Танева, каза в „Тази сутрин“, че към момента сезонът върви добре и вече има резервации. Стартът на сезона е на 1 май с туристи от Полша и Англия.

Предвид случващото се между Русия и Украйна със сигурност се знае, че тази година не може да се разчита на руските туристи, които иначе са много в нашата страна.

Галина Танева обаче е оптимист и се надява на успешен летен сезон, а работата им да бъде спокойна.

„До преди избухването на военния конфликт в Украйна пазари като Чехия, Полша и Румъния вървяха с резервации с нивата през 2019 г. На този етап голяма част от резервациите са на пауза. Надяваме се на завръщане на туристите от Великобритания. Също така се надяваме на тези от Израел, които отсъстваха две години“, каза Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара.

По думите ѝ не може да се говори за масови откази от резервации у нас. Засега не може да се каже и колко от хотелите няма да отворят тази година. Знае се обаче, че 20-30% от детските лагери няма да отворят.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НСР

    48 18 Отговор
    Ясно е, че върви страха и паниката и целта е да ни ограничаат живота и правата. Но винаги друг е виновен: вируса, Путин и т.н
    Жалки глобалисти!!!
  • 2 Гошо

    63 20 Отговор
    А ние си имаме украинци които хрантутим за наши пари, честито 😁😁може лятото даже на почивка да ги изпратим за наша сметка😁😁

    Коментиран от #7

  • 3 Честито

    20 49 Отговор
    Всичко това е благодарение на "нерушимата българо-съветска дружба"

    Коментиран от #27

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТакаТака

    16 43 Отговор
    Така е защото сме пълни с русофили!
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    42 16 Отговор
    Да така е...Ние сме фронтова държава, ей къде е Крим, Мариопол, а правителството още умува за подкрепата на Украйна...Трябва да ни е ясно, че този път България няма никакъв шанс, ако Русия излезе победител във ВОЙНАТА...

    Коментиран от #18, #19

  • 7 ОТ ОФ то

    14 28 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Украинците не харесват България и българите,защото сме васал на Русия. Бягат в Полша !

    Коментиран от #11

  • 8 яяяяяяяяяяяяя

    26 3 Отговор
    Абе голям праз, голям вой от тия ненаяли се.
  • 9 гост

    46 2 Отговор
    Е,от сутрин до вечер нашите ,,медий" тръбят за тая война,все едно ние воюваме с руснаците.Какво очаквате след подобна .....,айде ще го спестя, Сега германците ще се пренасочат към Гърция и Турция, а Ганя пак ще го играе младоженката.
  • 10 Туристите

    32 4 Отговор
    с пълно бойно снаряжение не ви ли харесват? А и укрите ще идват на талази да почиват безплатно. Ей такава уста бяхте отворили - ем свърши ковидо, ем туристчета, ем украинска работна ръка....
  • 11 Много важно.

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "ОТ ОФ то":

    Тва от где ти дойде на акъла,че украинците не харесвали Бг и българите.Кой го интересува кого харесват?
  • 12 българина

    32 13 Отговор
    Когато излезем от нато , тези атлантически проблеми на Ч Море ще изчезнат, просто руснаците ще си идват на имотите както до сега и на море с хиляди, както беше преди нато, независимо с или без война, защото тук ще е защитена територия. Идват избори бизнеса по морето да внимават за кого гласуват... повече нато повече мизерия

    Коментиран от #20

  • 13 Бранша

    17 4 Отговор
    За какво са ни други, като си имаме укри !
  • 14 Калмук

    28 5 Отговор
    Колкото по-малко разчитаме на туристи, толкова по-устойчива икономика (ще) имаме ... и по-малко мутри с пари.
  • 15 kkk

    29 5 Отговор
    И що сме "рискова дестинация"? Оная измама ковид-а си събра бацилите и се изнесе, военни действия тук няма и няма да се водят, а ако ситуацията се усложни първо го отнасят Полша и Румъния, после Централна Европа, а ние сме последни- нито армия, нито оръжие имаме + амер. бази (в които има прости войници с няколко БТР-а и камиона) тук се унищожават с 2 ракети и бяха дотам. Реално ние не сме военна заплаха за Русия и това, че политиците ни лаят по команда не е нищо ново и просто е леко дразнещо...

    Та така- що сме "рискова дестинация"? Аааа, сетих се- щото приехме хиляди гнусни хохли, настанихме ги по хотелите и сега едни хора се притесняват за сигурността на туристе си... Ами логично е- когато допускаш тълпи гнусни престъпници и жалки помияри в държавата си после нормалните хора казват "аз там няма да ходя"...

    Коментиран от #28

  • 16 1234

    22 7 Отговор
    Ами нашите марионетки не спряха , да се зъбят на Русия по заръка на американското посолство. гласят ни украйнския сценарий.
  • 17 Aлфа Bълкът

    15 2 Отговор
    Не разчитайте на туристи тази година. Бежанци, туристи ще стане мармалад. А и нашите посетители са руснаци, украинци които са във война и британците дето вече сигурно не са в ЕС!
  • 18 1234

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Аха, значи за да няма никакви съмнения Русия, дали да ни напада или не, да потвърдим, като се включим сами във войната- гениално! На всички интернет войни , като теб препоръчвам, да грабват пушкалото и да заминават!

    Коментиран от #25

  • 19 kkk

    26 7 Отговор

    До коментар #6 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Напротив- ЕДИНСТВЕНИЯТ ШАНС нашата държава да мръдне напред е НАПЪЛНО ЗАКОНОМЕРНАТА ПОБЕДА на Путин и Русия. След разделянето на Осраина следва светкавично изтегляне на войските на ФАЩ от Европа и фактическо разпадане на НАТО. После има 2 пътя- или ЕС се взима в ръце и се подреждат нормални търговски отношения с Русия, или ЕС се разпада и всеки се спасява самостоятелно. Това е за следващите 5г... И в двата варианта ние само печелим.

    Ако Путин загуби следва голям проблем- човека каза в прав текст "За какво ни е на нас свят в който Русия няма да я има?" Тоест вероятността за ядрена зима в глобален мащаб е над 90% и само остава да се надяваме да умрем веднага от взрива, а не след месеци от радиация, глад и т.н. гадости...

    Коментиран от #26

  • 20 ЕС или Задунайска губерния

    8 14 Отговор

    До коментар #12 от "българина":

    Като излезнем от НАТО, ще сме мордорска губерния, а черноморието ни ще е осеяно с ракети и танкове.

    Коментиран от #21

  • 21 kkk

    11 4 Отговор

    До коментар #20 от "ЕС или Задунайска губерния":

    Черноморието ни ВИНАГИ ще е осеяно с танкове и ракети- дали руски, дали на ФАЩ не е от особено значение. А относно мордор ей ти оферта- вадиш си руска виза и от 1 до 15-ти май те водя у Русия изцяло на моя издръжка, получаваш и кола да си обикаляш където и колкото щеш, получаваш и руска дебитна карта с 1млн. рубли за харчене, ако не знаеш руски ще ти уредя и придружител. Накрая сам ще ми докладваш кое е мордор- Русия или "гордата членка на ЕС и нато- БГ"...

    Коментиран от #30

  • 22 Потрес

    18 1 Отговор
    Кратка справка за 4 и 5 звезден хотел в Свети Влас за едноседмична почивка в крся на юни за двама започва от 1700 нагоре! Такива цени са 5 звездните хотели на Крит, Гърция. Няма как да се сравнява. Бай Ганьовските хотелиери все още не са разбрали географското положение на България!
  • 23 Хенрих

    13 1 Отговор
    Нашите хотели са скъпи. Излиза почти безплатно, ако ходиш на почивка из горите, планините и поляните покрай мястото, където живееш. Правят го много българи. А екскурзиите в чужбина вече са много евтини. Италия вече може да бъде посетена за много малко пари. Да не говорим за Турция.
  • 24 ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    7 0 Отговор
    Това е част от плана за Великото Нулиране. До 2030-та дребният и средният бизнес, както и частната собственост, НЕ трябва да съществуват. След ПЛАНдемията и войната ще дойдат и други неща.
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "1234":

    На Русия не трябва причина за да ни обяви "специална военна операция" и да нападне...както на 5 септември 1944 г. Това са фактите.
  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "kkk":

    Тръпки ме побиват от такава "ПЕЧАЛБА".
  • 27 Slavi Chafadarov

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Честито":

    Мухль0
  • 28 Odb

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "kkk":

    Евала пич 👍👍👍💪💪💪
  • 29 Ама то има ли места по хотелите още?

    3 2 Отговор
    Аз си мислех, че са пълни с украинци на безплатен ол инклузив.
    Голям праз! Тъкмо ще се намалят цените и ще има места за нас в собствената ни държава.
    Преди две години (първата от Ковида) бяхме на Златни пясъци и плащахме по 5О лв. на човек ол инклузив. Миналата година бяха двойни и тройни вече цените в същите категория хотели, защото румънците бяха напълнили всичко, включително се чуваше навсякъде само румънска реч и музика. Били сме и за седмица в апартамент на украинци. Празни бяха, понеже не можеха да пътуват свободно тогава. Комплекса се казва "Ялта", а е пълно и с други такива на украинци. Сега чета в групата за бежанците, че всички искат на Варна и Златни, щото са много прости, горките. Имаше една украинка, която избягала в Кипър и питаше какви права им дават тук, че явно там нищо няма и иска да се мести жената. Други питат къде и как да си открият банкови сметки. За работа имаше някоя друга обява, но никой не се интересува.
    Да се помага на бедни и страдащи е едно, а да даваш безплатни права на богаташи за сметка на собствените ти граждани се нарича ограбване.
  • 30 ZOZ

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "kkk":

    Ахаа това е цената да си трол
  • 31 Никой

    1 1 Отговор
    Че кой луд чужденец ще дойде в снишена страна като България на почивка ? Каква сигурност може да му осигури морския бизнес срещу путински слуги ? Лудите путинофили зоват руската армия в България те сезон с западни туристи искат ?
  • 32 H2O

    1 0 Отговор
    Всички фалирвайте! После багерите да изравнят.
  • 33 ферм

    0 0 Отговор
    Ако бяха послушали Мони ТритеМъде и бяха накичили ядрени ракети по целия плаж от Калиакра до Синеморец, всички европейци щяха да дойдат това лято на море при нас. Има-няма поне едно й25-30 милиона чужденци щяха да са тук. Гаранция!