Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Май, 2022 07:37 13 291 5

Държава ограничи продажбите на слънчогледово олио

  • юар-
  • олио-
  • покупка-
  • ограничение-
  • цени

За 2 месеца цената в ЮАР е скочила с 55%

Държава ограничи продажбите на слънчогледово олио - 1
Снимка: БГНЕС

Най-големите търговски вериги в Южна Африка Woolworths и Pick n Pay ограничиха броя на пластмасовите бутилки слънчогледово олио, които клиентът може да закупи наведнъж. Мерките се въвеждат на фона на силното търсене, причинено от слуховете за възможни проблеми с вноса на слънчогледово масло от Украйна - най-големият производител на този продукт в света, съобщи южноафриканската радиостанция 702.

Конфликтът в Украйна доведе до прекъсване на доставките на слънчогледово олио и повишаване на цените на дребно, посочва радиостанцията. Сега в много магазини се само по една-две двулитрови бутилки слънчогледово олио на човек при условия, при които клиентите купуват десетки от тях.

Още новини от Украйна

"Търговските фирми повишават цените, за да балансират търсенето и предлагането. От февруари насам цената на слънчогледовото олио скочи с 55% до 6-7 USD за двулитрова бутилка. Търсенето се влияе не само от събитията в Украйна, но и от забраната на Индонезия за износ на палмово масло, което сега не може да замени слънчогледовото. Южна Африка самостоятелно произвежда 800 000 тона годишно, или 70% от необходимото слънчогледово масло, и внася 30%", казва Морне Буетес, търговски директор на South African Southern Oil.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    25 5 Отговор
    Кръвопийците по цял свят са едни и същи !!! Демокрация !!!
  • 2 дедо Герчо

    9 6 Отговор
    Най-големите търговски вериги в Украйна - най-големият производител на този продукт в света БЕШЕ ..Южна Африка Woolworths и Pick n Pay ограничиха А СЕВРНА ГАНА,КАК Е,М?...ХЪХЪХЪ...
  • 3 Ротшилд

    8 6 Отговор
    Скоро продоволствента ми криза ще ви погуби гoи заблудени
  • 4 Анонимен

    0 4 Отговор
    Купуват малките квартални магазинчета от Кауфланд и след това им увеличат цената.
  • 5 Явно Метро са юар-ска верига

    0 4 Отговор
    Щото и там има ограничения