Last news in Fakti

22 Октомври, 2013 11:23 1 257 0

Credit Suisse ще привлича гей инвестиции

  • credit suisse

Това не е случайно на фона, че през 2012 г. ЛГБТ обществото е „въртяло“ почти $ 800 млрд

Американският филиал на инвестиционната банка Credit Suisse е решила да подаде ръка на ЛГБТ - обществото (лесбийки, геи, бисексуални и трансексуслани), съобащава в. „Файненшъл таймс“.

Клинетите на банката с капитал от $2 млн. ще могат да инвестират в акциите на специален пул от 26 компании, които са лоялни към сексуалните малцинства.

Това не е случайно на фона, че през 2012 г. ЛГБТ обществото е „въртяло“ почти $ 800 млрд. Това е привлекателна хапка и американските банки се опитват да я „прилапат“ с различни трикове.

Вицепрезидентът на Merrill Lynch Private Wealth Management Бил Моран, отбелязва, че голяма част от инвеститорите с нетрадиционна сексуална ориентация посочват, че избягват да инвестират в компании, които проявяват нетърпимост към ЛГБТ обществото.

Според Human Rights Campaign сред най-добрите работодатели за гейове и лесбийки са American Express, Goldman Sachs, Citi, Nike, Gap, Chevron, Pfizer, Avon, Apple и Google.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА