Last news in Fakti

22 Ноември, 2013 12:47 1 228 1

Драгомир Стойнев се запозна с технологията на „Уестингхауз“ AP 1000

  • драгомир стойнев-
  • „уестингхауз“

„Уестингхауз“, пионер в ядрената енергетика, единствена в света прилага новият индустриален стандарт от трето поколение

За мен е изключително важно страната ни да разполага с най-съвременните решения от технологична гледна точка. На първо място поставям безопасността и ефективността на съоръжението. Това което видях, ме кара да мисля, че АР 1000 е една изключително добра технология и в двете посоки. – заяви министър Драгомир Стойнев след срещите си в централата на американската компания „Уестингхауз“ (Westinghouse Electric Company) в Питсбърг.

Драгомир Стойнев разговаря с президента на „Уестингхауз“ Даниел Родерик (Daniel Roderick), който го запозна с изгражданите в момента по новата технология АР 1000 мощности в Китай и в щата Джорджия - САЩ. В срещата участва и изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов, уточняват от пресслужбата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Компанията „Уестингхауз“, пионер в ядрената енергетика, единствена в света прилага новият индустриален стандарт от трето поколение, лицензиран от Комисията за ядрено регулиране на САЩ - АР 1000. По оценка на експерти АР 1000 е с най-високо ниво на безопасност и икономически най-изгодна ядрена технология на пазара в момента.

По време на посещението си в „Уестингхауз“ бе организиран специален симулационен тур, който демонстрира как функционира АР 1000.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asdfghjk asdfghjkl;

    1 0 Отговор
    Всичко е супер, но откъде пари за „Уестингхауз“ , а и какво ще кажат руснаците - дали ще им плащаме и техния реактор за Белене от който уж се отказахме.