Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 13:34 986 12

Илияна Йотова пред френския бизнес: България има много потенциал

  • илияна йотова-
  • франция-
  • бизнес-
  • френски бизнес

Не съм от хората, които се хвалят голословно или пък хулят агресивно своята страна. За мен такова поведение е погрешно, дори недостойно, посочи вицепрезидентът

Илияна Йотова пред френския бизнес: България има много потенциал - 1
Снимка: БГНЕС

"Против съм деленето на Европа на малки и големи държави, на отличници и изоставащи. Всички трябва да сме равни – такъв е замисълът на европейския проект. България не е малка държава, има много потенциал.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към над 100 представители на френския бизнес, информираха от прессекретариата на държавния глава.

Делегация от Движението на предприятията във Франция е на посещение в България, за да се запознае с нейните предимства за инвестиции. Представителите на различни сфери на производството, услугите, енергетиката, цифровите технологии, са от Бретан – една от най-динамично развиващите се френски области. Организатори на посещението са от Българската стопанска камара и Френско-българската търговска и индустриална камара с подкрепата на посолството на Франция в България.

"Вашата визита е важен знак за моята страна, защото Франция е сред основните двигатели на чуждестранните инвестиции в България. Визитата ви е и признание, че България продължава да привлича интереса на френския бизнес и трябва да използваме максимума от променената реалност – преориентирането на много производства на френски компании от Азия към Европа. Преди всичко това посещение е отговорност – да оправдаем очакванията ви, да създадем необходимата стабилна и предвидима среда за трайни инвестиции“, посочи вицепрезидентът.

"Не съм от хората, които се хвалят голословно или пък хулят агресивно своята страна. За мен такова поведение е погрешно, дори недостойно. Проблемите си ги знаем, знаем и че имаме много работа още да свършим, за да бъде България сигурната, стабилната и предвидимата държава – най-важните условия за чуждестранните инвеститори. Това е приоритетът на приоритетите без значение на политическа окраска, това е сред основните задачи на всяко правителство“, заяви Илияна Йотова. Тя увери гостите, че "не с палиативни мерки, не под чужд диктат, а с ясна мисъл и цел работим за това България да бъде държава на сигурност, ред, демокрация с активни, а не затихващи или пък привидни функции“. "Това заслужават преди всичко българските граждани. Заслужават и да завършим пълноправното си членство в Европейския съюз с приемането в Шенген и еврозоната, от което големи ползи ще има и бизнесът“, изтъкна вицепрезидентът.

Илияна Йотова се обърна специално към председателя на Движението на предприятията във Франция от департамента Ил-е-Вилен, Бретан, Ерик Шалан Белвал, като подчерта неговата икономическа визия за развитие с акцент върху благосъстоянието и достойнството. Тя цитира неговите думи: "Когато дадете на хора с увреждания автомобилни части, върху които да работят, вие не проявявате състрадание, а показвате вяра в техните умения. С работа можете да спечелите или да си върнете достойнството.“


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те прекрасно

    11 4 Отговор
    знаят колко е потенциалът , както и твоя !
  • 2 Сатана Z

    9 3 Отговор
    Къв потенциал ма? Функционално неграмотни са 80% от тия ,които трябва да се наемат като работна тяга.

    Коментиран от #4

  • 3 няма

    2 11 Отговор
    не ги лъжи, запада и без това заграби всичко в което има много пари
  • 4 Катър от

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    Образувание няма нужда,само от ярма
  • 5 Айде

    5 2 Отговор
    Само, че не го показваме! Вижда се от всички класации по важните показатели!
  • 6 Първи

    10 1 Отговор
    по бедност , корупция , с най - нисък БВП - голям потенциал , няма що ! И на първо място в света по намаляване на населението !
  • 7 мани беги

    8 2 Отговор
    Илияна Йотова пред френския бизнес: "Ф България има много потенциал за крадиенье, идфайти, ний жва закрилями!"
  • 8 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    Моля Без
    Сладки Омайни
    Лъжи
  • 9 АБВ

    3 3 Отговор
    Скрий се някъде бе пууууу отвратителната "личност "
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Смех

    1 1 Отговор
    Томпа един френски бизнес Франция е лидер в някои оснивополагащи сектори макиляж производвтво на гащи и мляко и сирене.Франция винаги е била аграрна държава.
  • 12 ИНЖ

    0 0 Отговор
    Имаме потенциал. Ама трябва да спрем да слугуваме на Москва и да гоним западните инвеститори.