Last news in Fakti

25 Ноември, 2013 13:04 929 0

Ryanair стъпва на руския пазар

  • ryanair-
  • полети-
  • москва-
  • санкт петербург

Началото на редовните полети ще бъде поставено в края на март 2014 г.

Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще лети от Дублин до Москва и Санкт Петербург.

Това става ясно от съобщение на сайта на Росавиация.

Откриването на новата линия става с благословията на външното министерство на Ирландия, което е натоварило авиопревозвача да извършва курсове с пътници, багаж и поща до двата руски града.

Началото на редовните полети ще бъде поставено в края на март 2014 г. В момента се работи по конкретизацията на полетите.

Ръководителят на анализаторския отдел в Росавиация Олег Пантелеев отбеляза, че при стъпването на нискотарифна авиокомпания се отбелязва ръст от 35% на трафика в даденото направление.

Агресивната политика на Ryanair показва, че компанията няма да се задоволи и ще търси откъсване на трафика на пътници, които в момента летят през Хелзинки от Санкт Петербург.

Още през 2012 г. от авиокомпанията заявиха интерес към руския пазар. Ryanair извършва полети по над 1 6000 направления в 29 страни. Компанията разполага с приблизително триста Boeing 737-800, с които са превозени около 80 млн. пътници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА