Last news in Fakti

13 Декември, 2023 10:10 2 643 6

Южната ни съседка преразглежда пакета all inclusive

  • турция-
  • all inclusive-
  • промяна

За турците се въвежда пакетът „плащате, колкото използвате“

Южната ни съседка преразглежда пакета all inclusive - 1
Снимка: М. Богданова ©

Представители на турската туристическа индустрия предлагат да се преразгледа форматът all inclusive в хотелите, при който туристът сам ще избира какви храни и напитки ще плаща. В същото време утвърдената и популярна система, предимно сред чужденците, ще се запази, отбеляза ръководителят на Средиземноморската асоциация на хотелиерите и операторите Каан Кавалоглу.

Бизнесменът мотивира необходимостта от тази инициатива с увеличаване на разходите в трудната икономическа ситуация в Турция, както и със създаване на нови видове услуги за туристите с ценово предимство. Предложеният модел с кодово наименование „плащате, каквото използвате“ е фокусиран основно върху опцията за безалкохолно all inclusive. „И тя ще стане част от тази система“, каза Кавалоглу.

В Турция има хотели със система all inclusive без алкохол, през последните години се продават и турове с безалкохолен all inclusive, насочени главно към семейни ваканции, включително на руския пазар. Подобен туристически продукт обаче не се произвежда масово и няма да стане алтернатива на вече установената система, уточняват от Асоциацията на турските туристически агенции. "Това е въпрос на избор, някой иска халал формат на ваканция, някой предпочита традиционен. Правото на избор трябва да остане за тези, които купуват пакета", каза събеседникът на агенцията.

Според туроператорите туровете до Турция с безалкохолен all inclusive са със 7-10% по-евтини от обикновено. Не се съобщава колко по-икономичен ще бъде форматът „платете толкова, колкото използвате“ от традиционните пакети.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бетономорието

    17 5 Отговор
    срещу фесовете да бягаме не можем ги стигна

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Бъгъ нема море

    10 5 Отговор
    Ако ходя на почивка ходя само при майка турция
  • 3 пак опити да минат тънко

    11 3 Отговор
    с подсладени води и с 10% уж намаление.
    Въпреки че напитките им не са по добри от обикновен ол инклузив хотел на черноморието, но обслужват по добре при голяма безработица, докато тук ме обслужват киргизци, индонезийци и укр
  • 4 Ако на руснаците им въведат ол

    6 2 Отговор
    инклузив без алкохол, те няма да стъпят там. Виждал съм пияни руснаци в петзвездни хотели. 2 пъти през деня им се проверяват хладилниците, защото крадат пиене без да плащат. Те са най-шумните и прости туристи. Сигурно и нашите русофили са такива щом взаимно се харесват толкова много!
  • 5 Това е защото вашите прастаци

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "бетономорието":

    комунисти окрадоха държавата и сътвориха "чудесата" от бетон по Черно море. Защо се оплаквате, нали сте от един ген?
  • 6 Захариев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "бетономорието":

    Ами режи патето слагай феса и отивай при тях тогава.