Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 11:25 1 692 4

Биткойн с нов рекорд от 20 ноември 2021 г

  • биткойн-
  • рекорд-
  • цена

Стойността му надхвърли 59 000 USD

Биткойн с нов рекорд от 20 ноември 2021 г - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Цената на биткойн по време на търговската сесия се повиши с 4,99%, до 59,023 USD, според данни от платформата Coindesk.

Последният път, когато цената на биткойн надхвърли 59 000 USD беше на 20 ноември 2021 г. От 26 февруари стойността му се е увеличила с над 8000 USD.

По-рано беше съобщено, че цената на биткойн по време на търговската сесия се е повишила с 3,84%, до 58 215 USD.

Биткойн е децентрализирана система на едноименната криптовалута, базирана на блокчейн технология, която може да се „копае“ от (издаване) всеки потребител, който е участник в системата. За да направите това, трябва да създадете нови системни блокове.

Концепцията е публикувана през ноември 2008 г. от нейния автор (вероятно екип от автори) под псевдонима Сатоши Накамото. Популярността на биткойн достигна своя връх едва през последните години. Емисиите на биткойни са естествено ограничени; в момента повечето от биткойните вече са „добени“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ййй

    7 1 Отговор
    То хубаво рекорд, ама парите отидоха за итонг в Малинова Долина. Ся чакам да узреят малините...
  • 3 БГ дpaскaч-джурнaлист

    8 0 Отговор
    Неуважаеми неграмотни списвачи, когато искате да се изразите в минало свършено време за нещо добивано/придобивано е правилно да упротребите "добити" или "придобити", а не да си измисляте несъществуващи думи като " добени".
  • 4 Обадете ми се когато

    0 3 Отговор
    12 хиляди долара. Дотогава ще подремна!