Last news in Fakti

18 Март, 2024 15:29 1 725 6

Нова политика за производство на електромобили

  • индия-
  • електромобили-
  • преференции-
  • политика

Индия с преференции за Tesla, Kia, BMW, Mercedes-Benz и други световни производители

Нова политика за производство на електромобили - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Индийското правителство одобри нова политика за производство на електрически автомобили в страната, предоставяща преференции за Tesla, Kia, BMW, Mercedes-Benz и други световни производители.

Според вестник Business Standard, политиката предвижда намаляване на данъците върху вноса на определени електрически превозни средства в страната за компании, които се ангажират с инвестиране на поне 500 милиона долара и изграждане на завод за производство на електрически превозни средства в Индия в рамките на три години. Митата върху износа на продукти от такива производители за републиката ще бъдат намалени до 15% от 70%-100% в момента. Това правило ще бъде в сила през следващите пет години и ще се прилага за електрически автомобили на стойност 35 хиляди долара, внесени в Индия.

Тези мерки отговарят на изискванията на Илон Мъск на предишни преговори с индийското правителство, на които беше обсъдена възможността за износ на електрически автомобили, произведени от Tesla, в Индия с намаление на митата до 15%, отбелязва изданието. Новата политика позволява на всички чуждестранни производители, включително китайски, да отговарят на условията за тарифни намаления, при условие че създадат производствен капацитет в рамките на три години и постигнат 50% локализация до петата година от дейността си в Индия.

Въпреки това компаниите в Афганистан, Бангладеш, Бутан, Китай, Мианмар, Непал и Пакистан, държави, които споделят сухопътна граница с Индия, трябва да получат допълнително разрешение от правителството, за да направят това в съответствие с приетите изменения на индийския закон през 2022 г. относно преките чуждестранни инвестиции.

Напълно сглобените автомобили на стойност над $40 хиляди се облагат със 100% данък при внос в Индия, данъкът за автомобили с по-малка стойност е 70%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    5 9 Отговор
    Странно, що не виждам лада и мАсквич? Аааа, забравих те са китайски, както и рашката територия, скоро.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Гост

    4 1 Отговор
    Който е писал тази статия, явно го боля главата, та бая нурофен е изпил. Веднъж пише за мита от внос, после същите ги прави износни, после пак за внос ...

    Коментиран от #3

  • 3 Гугъл транслейт така превежда

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Няма време за преглед на преведеното. Един път може да е Китай, друг път може да Корея. Квото дойде.
  • 4 Мнение

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    Щото те се правят за да се карат, а не да пълнят ел гробища за никому ненужна техника!
  • 5 факуса

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    а къде са българските,и те не се виждат,опс те фалираха преди да почнат,оставаме с кабелите и тапицериите,много престижно
  • 6 "Кредит Маркет ООД"

    2 0 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма