Last news in Fakti

24 Март, 2024 08:53 1 251 5

Експеримент: Къде в страната седмичният пазар излиза най-скъпо

  • пазар-
  • цена-
  • поскъпване-
  • продукти

В Добрич е почти токова скъпо, колкото в София

Експеримент: Къде в страната седмичният пазар излиза най-скъпо  - 1
Снимка: БГНЕС
Колко ни струва седмичният пазар, за да напълним хладилника си, без да правим дупки в джоба? Репортер на Нова телевизия заедно с кореспондентите от Добрич и Пловдив отидоха да пазаруват. Равноспетката показа, че в по-малкия град основните стоки струват повече.

Събота е пазарен ден. Екипът отиде да провери колко ще ни струва седмичният пазар. За целта направихме списък с основни продукти, които ще купим в трите града. Единственото условие беше, че трябва да купуваме продукти среден клас.

Когато платихме покупките си, равносметката показа, че със средна заплата от 3000 лева на месец в София сумата е 35,13 лева.

В Пловдив платихме 31,13 лева със средна заплата 1845 лева. А в Добрич, където е най-ниската средна заплата за Североизточна България - 1550 лева, за същите продукти платихме 35 лева.

Добрич подминава Пловдив и е почти толкова скъпо, колкото в София. Най-съществена разлика има в цената на ориза, кашкавала и сиренето - над 2 лева. Но в житницата на България брашното е най-евтино - с около 50 стотинки.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    2 0 Отговор
    По-пазарите зимата почти цялата продукция е внос,по-съществена разлика ще има лятно-есенният период!
  • 2 Хахаха

    7 0 Отговор
    Какви са тези глупости 30-35лв седмичен пазар (да напълниш хладилника????)това храна за един човек ли е или говорим за яйца и ориз??А и хляб.То това като оня виц.Жена пусни телевизора,че да чуя колко сме добре.
  • 3 Бедни сме били българите?

    2 0 Отговор
    Някои не пазарУВАТ а цял пазар си купуват всяка седмица.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.