Last news in Fakti

20 Октомври, 2015 16:56 1 472 3

Аплодираха Иво Димов в Крум за ремонта на пътя

  • аплодираха-
  • иво димов-
  • крум-
  • ремонта на пътя

С бурни аплодисменти претъпканата зала на читалището в Крум хората благодариха на Иво Димов за започналия ремонт на пътя от Димитровград до селото. Община Димитровград започна ремонт на четвъртокласната пътна мрежа с отпуснати от държавата 1,5 млн. лева.

340 хил. от тях са отделени за реновиране на най-проблемните участъци по пътя за Крум, който дълги години беше в окаяно състояние.

„Обещах ремонт на този път и общината вече го изпалнява”, каза кметът в мандат 2011-2015 и кандидат на ПП ГЕРБ Иво Димов.

Той припомни, че агенция „Пътна инфраструктура” започва от пролетта ремонт на пътя от Чирпан до Симеоновград. Държавата е поела ангажимент и за обновяване на пътя Стара Загора–Хасково.

„Всичко това ще подобри живота на хората в Димитровград и малките населени места от общината”, каза Димов.

Предстои пускане на отсечката от магистрала „Марица” от Димитрвоград до Чирпан и скоростната жп линия от Пловдив до ГКПП Капитан Андреево, припомни Димов. Качествената инфраструктура повиши рязко инвестиционния интерес към Димитровград, подчерта Иво Димов. 

От догодина турската фирма „Са-Ба” започва производство на фарове и стопове за „Фолксваген”, „Форд” и „Рено” в нова фабрика в кв. „Мариино”. Там ще работят между 200 и 300 души.

Голяма японска фирма вече е закупила частен терен от 60 декара на пътя Димитровград-Хасково. На него ще бъде изграден завод, който ще произвежда кабели за автомобили. Той ще осигури около 3500 работни места.

Заедно с киноцентъра, който предвижда да създаде холивудския продуцент Дейвид Варод в поделението в кв. „Габъра” в Димитровград се очакват общо нови близо 5500 работни места, допълни той.

На среща в село Върбица Иво Димов припомни, че по време на неговото управление в Димитровград са инвестирани 40 млн. лева в инфраструктура. За съжаление общината е имала стари дългове от 12 млн. лева, които той и екипът му са успели да изплатят през мандата.

„Ако нямахме тези задължения, щяхме да сме в състояние да направим много повече за селата и крайните квартали на Димитровград”, каза кандидатът на ПП ГЕРБ.

Иво Димов разкри подробности около плановете за създаване на център за настаняване на възрастни хора в Димитровград. За целта три етажа от сградата на бившата болница на „АТЗ” ще бъдат ремонтирани.

Хората от третата възраст, за които няма кой да се грижи, ще бъдат настанявани в стаи по двама с отделен санитарен възел. Ще им бъде осигурен медицински персонал и социални работници. В новото социално заведение ще могат да бъдат настанени около 70 души от третата възраст.

Димов изрази увереност, че с откриването на магистрала „Марица” тежкият трафик през Върбица за месеци ще остане само спомен.

Жителите на селата Крум и Върбица заявиха пълна подкрепа за втори мандат на  Иво Димов. Те казаха, че ще подкрепят него и екипа му, като гласуват с бюлетина номер 20 на 25-и октомври. Местните хора ще дадат доверие и на досегашните кметове на ГЕРБ в двете села Златка Тенева и Петър Касев.

 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Observer

    0 0 Отговор
    Иво Димов - това е човекът с фалшивата диплома!!! Какво повече да говорим? ГЕРБ е най-просташката партия, която някога е управлявала България!!!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Дали има, няма и от къде е, това всичко бе спекула. В действителност си има.
    Аз съм живея в този град и има много голяма промяна откакто той е на поста, адекватно реагира и подържат се зелените площи и най-вече е човечен. Това е регион с видима промяна и подобрение, който не вярва да дойде и да види как се развива града и да се запита защо неговия град не е помръднал от 20г.
    Тук се обновяват площадки, беседки, паркинзи и тротоари от местни фирми, както трябва да е.
    Това не е реклама, няма дори да гласувам в региона, но е очевидно как трябва да се работи в управата и да се откликва на проблемите на хората. Това не го споделям само аз, но и всичи познати дошли в града и споделили мнението си.
  • 3 Пепи

    0 0 Отговор
    Ааа не е хубаво да го хулите човека,аз съмот Пловдив и Димитровград е доста подобрен за 4 год.назад.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове