Last news in Fakti

16 Юни, 2016 09:37 7 520 24

Крадат ти колата и после не можеш да докажеш, че е твоя

  • крадат-
  • колата-
  • докажеш-
  • твоя
Крадат ти колата и после не можеш да докажеш, че е твоя - 1
Снимка: bTV

Преди 3 години 37-годишният Васил Василев си купува лека кола от Германия. Има късмета да я кара едва няколко месеца, когато тя изчезва: „Отидох на работа и след като си тръгнах -  видях, че колата не е на обичайното място, където я спирам. Подадох сигнал в полицията и се оказа, съответно, че колата е открадната”, разказа той по bTV.

Васил бързо си купува друга кола, защото не вярва, че откраднатият автомобил някога ще бъде открит. Изненадата идва през месец май 2015 година. Тя обаче не е точно приятна: „След година и половина, за мой късмет, колата е намерена. Но пък до ден днешен, цяла година след намирането на автомобила, не мога да я взема, тъй като няма достатъчно доказателства, че тази кола е моя собственост”.

Васил представя всички необходими документи, които доказват, че колата е негова. Дори посочва и външни белези по автомобила, които съвпадат с белезите по открития. Оказва се, че идентификационният номер на колата съвсем съзнателно е заличен. Най-вероятно от крадците. А според полицията - това е единственото доказателство за собственост.

От полицията потвърдиха, че не могат да върнат автомобила на Васил, докато не разчетат заличения номер. Трябвало да се извърши специална експертиза.

„Това не означава, че господин Василев няма да си върне автомобила никога. Може да си получи автомобила, след като бъде извършена една експертиза за идентичност - скрити номера... Номера, поставени от завода, за които ние все още не знаем”, обяснява началникът на 5РПУ комисар Николай Василев.

От полицията са изпратили официално запитване към производителя на автомобила в Германия. Кога ще отговорят от там - никой не знае. В това число – и шефът на районното: „Поне аз лично не мога да Ви кажа кога ще бъде предоставена тази информация. Не бих могъл да Ви отговоря какво ще стане с тази кола. Надявам се всичко да завърши нормално. Да се установи идентичност и г-н Василев да си получи автомобила”.

На това се надява и Васил, който първоначално очаквал всичко да приключи в рамките на 2-3 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДжироДиталя

    1 0 Отговор
    Аз съм си добре с "Балканчето" и да ми го откраднат се преживява.
  • 2 гост

    2 1 Отговор
    и какво, МВР са идиоти щом не могат да разпознаят автомобил с всички прилежащи документи. Има си толкова много детайли по-които има номера на серии, а ако е по-съвременна в електронните детайли има такава информация. Във всяко фирменно вградено радио има номер към коя кола принадлежи.
    И това е МВР, ще му я държат докато я окрадат на паркинга, после ще му я върнат, ама след толкова време дали ще става кола от това или не, не се знае. Вероятно ще трябва да си плати и експертизата, макар че за експертиза трябват експерти, а не тумбаци на заплата.
  • 3 незнайко

    1 0 Отговор
    Колата няма да си я получи НИКОГА. Всички знаем, че номера на купето не е само на едно място. Просто това е БЪЛГАРИЯ.
  • 4 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Моля за уточнение : Каква е марката на колата, кога е произведена и колко е пазарната и цена ? И най-важното : Кой от 5-то РПУ,под командването на комисар Н.Василев, си е я харесал най-много /чин, стаж, длъжност/ ???
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    Не знам за вас, но аз съм от малък град и тук всички олигофрени и двойкаджии, хора с 5 грама мозък в главата си станаха полицаи. Аз наистина вярвам, че е възможно от МВР да са толкоз тъпи, че да не могат да разпознаят колата, въпреки че версията, че някой от ведомството си я е харесал също не е за изхвърляне.
  • 6 Gost2

    1 0 Отговор
    За съжаление мога да допълня и друго ...от опит. Откраднаха ми преди години автомобила във Варна и след 4 часа го откриха в двора на цигани в близко село. Гледаш как мангалите не дават на полицаите да пипнат колата с часове...после ни накараха да я отбуксираме в 3-то РПУ. Седя там повече от година...и познай...изчезна това, изчезна онова....накрая не били виновни крадците мангали.....и ни заповядаха да разкараме останките от автомобила...добре че дойдоха от една фирма за скраб та ч натоватиха на платформа и я взеха....дадоха ни 200 кинти...та дано да не му се случи на човека и това....!

    Коментиран от #9

  • 7 БевърлиХилсКап

    0 0 Отговор
    Какъв е смисълът в този случай да подаваш сигнал в полицията?!
    Какъв е смисълът на полицията в България?

    Коментиран от #12

  • 8 qankov

    0 0 Отговор
    tova e samo v bg v zapadna evropa tova go nqma poliziqta v zapadna evropa e dosta4no umna da ne govorim za finansi otnosno za rasledvane na kradeni avtomobili
  • 9 установи идентичнос

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Gost2":

    Точно пък във Варна няма как полицията да направи нещо ако ти откраднат колата. Там има една групировка, която започна развитието си с крадене на коли, рекет и сводничество на проститутки, наречена ТИМ. Тези канали са още от едно време и полицията не ги пипа, понеже ТИМаджийте вече са намесени в община, кметства и управления...
    Един любопитен факт от 1996-7 година. Гребците Андриан Душев и Милко Казанов бяха станали бронзови медалисти и с парите от медала си купиха заедно мерцедес с който да ходят на тренировки и лагери. Двамата тогава отидоха до Варна на тренировъчен лагер - мерцедеса е откраднат на 2-я ден. Хубавото беше, че тогава Иво Карамански беше още жив и на следващия ден мерцедеса им беше върнат на същото място.
    Полицията е безсилна пред тези групировки, защото началниците им работят тясно и с тях и с бароните дето държат Игнатиевските джебчийки. Тази групировка вече се разрастна до национално ниво и все повече занемари бившите си източници на доходи, защото вече държи летище Варна, ЦКБ, Тексимбанк, Армеец и т.н. и парите вече са други.
    Ако ще ходите на море във Варна ви препоръчвам с автобус или с чужд транспорт - не ходете там с колата си ако е скъпа, защото вероятността да я харесат е много голяма и после ще имате ходене по застрахователни компании...

    Освен ако не сте я застраховали в Армеец - тогава ще сте в безопасност!

    Коментиран от #23

  • 10 Кофата

    1 0 Отговор
    Това е за г-н Василев а сега я си представете ,че откраднат колата на обикновен цървул като мен! Вероятно няма и смисъл да ходя в полицията. Трябва малко да им оберем луфта на тези служители защото реално те не си вършат работата а ние ги издържаме!
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    Във врачанско беше нашумяло да ти искат откуп за колата, крадат ти я и после си плащаш. Полицията отново беше безсилна въпреки, че знаят кой идва да вземе парите от откупа и нищо не правеха. Един взе та запали посредника и осъдиха него, а не крадците.
    В нашия град беше същата история, който не учи у не иска да се образова ставаше полицай. Ами не може хора без обща култура, без нормални обноски да се отнасят вежливо, да си вършат работата. Та полицаите си возят децата без колани, спират на забранени места карат пияни. Какво се очаква от такива, направо да не ги търсите. Аз веднъж ги търсих за птп и те така и не дойдоха, за какво ги храня с данъци тогава.
  • 12 Гоуст

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "БевърлиХилсКап":

    Смисъла на полицаите е ако на народът му писне, то полицаите да пазят власт имащите от народната "Обич".
    Аз друг смисъл не виждам...чакай полицай да ти свърши работа или да те защити
  • 13 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    Туряте един капан за вълци на педала за газта и крадецът ще ходи сакат!
  • 14 пор сикишар

    0 0 Отговор
    Любите думички на чичко полицай "не си спомням" , "не съм сигурен" и със сигурност "не съм п...л" ;)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    0 0 Отговор
    Като чета коментарите, вече съм напълно наясно защо сме на това дережде - бедни, злобни и нищожни!
    Какъвто народа, такива полицията, армията, лекарите, учителите, строителите, шофьорите, журналистите...
    Виждам, че коментиращите не падат по-далеч от простите куки - злобеят, защото ги мързи да мислят!
    Изключително противно ще е за всеки чужденец да прочете такива хейтърски коментари срещу куките, при положение, че са си свършили работата и са намерили откраднатия автомобил.
    Аз тъкмо прочетох и се зарадвах, че ченгетата веднъж са си свършили работата и веднага ми се доповръща от тъпотата на коментарите по-долу.
    Що не отидете в Гърция да видите как ще ви върнат откраднатата ви кола? Що не отидете в Германия да си търсите краден автомобил?
    Трябва съвсем малко мозък, за да проумееш, че не полицията връща веществени доказателства, а съда или прокуратурата!
    О, свещена простота, кога у нас хората ще станат умни и образовани, вместо злобни и прости?!

    Коментиран от #19

  • 17 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    По bTV казаха ,че човека е купил колата от Испания.
  • 18 миседниш накура

    0 0 Отговор
    само при нас казват че сестра ти е к..ва,пък ти доказвай че имаш само брат....
  • 19 Холмс

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    То е ясно че си милиционер или роднина на такъв. И на децата е ясно, че в БГ такива стават само индивиди, от които не става нищо друго.

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Холмс":

    За да спиш спокойно, може да кажеш, че съм и дебел и мързелив :)))
    Уви обаче, трябва да те разочаровам - нито съм милиционер, нито мой роднина някога е бил такъв, нито съм дебел мързеливец!
    Но за теб е сигурно, че си хейтър. Какво обаче печелиш като оплюваш някой, след като си е свършил работата?
    Или може би си Нобелов лауреат, че се имаш за много умен и успял?
  • 21 знаещ

    0 0 Отговор
    тъй ще е докато не стане като в щатите, видиш ли непознат пред вратата ти вадиш оръжието и стреляш без угризение и без страх от съдебно преследване, уважението към частната собственост се създава с много мъка а не е въпрос на възпитание
  • 22 До гн Холмс

    0 0 Отговор
    Холмс ... ако ти станеш полицай аз лично ще ти плащам по още една заплата докато си в полицията. Колко от вас са се явявали на конкурс за полицай и колко са успели , имам международна транспортна фирма и 4 заведения 2 от които нощни клубове .... много като вас мразещи полицаите са работили при мен и то е само щото не са успели да станат такива . Синът ми уважаващ себе си грандоман се заяждаше с полицаите, оплакваше се от тях и им отговаряше. Когато му взех колата и спрях да му давам пари извън заплатата му при мен , той започна да мрънка и да ги нарежда като вас, казах му ,че ако стане полицаи , ще му давам заплатата му от фирмата + полицейска заплата + колкото му са нужни . Отне му 2 години , 7 явявания на конкурси + курсове относно физическа и психическа подготовка... така , че моля Ви ако мислите ,че сте по добри от тях , кандидатствайте , влезте и променете нещо. Моят син издържа 5 години (докато му изтече договора с министерството ) и сега пак си работи при мен ,но вече е с коренно друго мислене и отношение към полицаите . Лека вечер.
  • 23 Станислав

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "установи идентичнос":

    Винаги ми е било смешно когато форумен "разбирач" като теб реши да скалъпи някакво мнение базиращо се единствено на някакви квартални слухове, за да се покаже пред другите, колко е навътре в материята. Не само, че ставаш за смях с подобни измислени разкази, без какпа истина в тях, но започваш да будиш и съжаление. Вместо да пълниш сайтовете с откровени глупости, по-добре си намери друго поле за изява, като ни освободиш от присъствието ти тук.
    Колкото до човека от статията искрено се надявам да успее да докаже, че колата е негова и да си я получи. Все трябва да има и друг начин за доказване на това, че е негова независимо, че са заличили идентификационният номер. Според мен, запитването, което са изпратили до производителя ще отговори на този въпрос.
  • 24 Киро

    0 0 Отговор
    "Има късмета да я кара едва няколко месеца"

    Интересна сентенция...

    Форд ли е била?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове