1 037 1

314 акта на камиони и автобуси за една седмица

Калина Петрова

Над 314 акта съставиха инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ за една седмица. Това стана при съвместна операция с МВР за контрол на автобусите и товарните автомобили. По време на акцията 18 превозни средства са спрени временно от движение до отстраняване на констатирани неизправности. Проверените превозни средства са 1 545, от които 1 302 са товарни автомобили, а 243 са автобуси.

Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ констатират, че най-често водачите допускат нарушения при използването на тахографите и неспазване на времето за управление и почивка, което е свързано и с пътната безопасност. Водачите имат пропуски и при редовността на документите, които са нужни за извършването на превози на пътници и товари.

Операцията е в рамките на приетия план от оперативната група на европейската мрежа на пътните полицаи – TISPOL. В тези проверки традиционно участват и инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“, които извършват контрол съгласно компетенциите си.

 

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Иван
    Отговор
    1 11:32  03.08.16
    Тези "каруцари" трябва да бъдат стегнати яко.Мислят се за най великите на пътя.Днес по магистралата видях един човечец си караше някакъв стар Опел с туристическо ремарке може би с 90км в час явно толкова може количката стара е все пак а отзад зад него един ТИР като го притиснал на 1 метър кара зад него и не променя дистанцията вярвам този човечец се е изпуснал в гащите.Ако го беше направил на мен този пиниз е.а..и и тираджията, щях да му изкарам далака от бой! карат ги да пътуват без почивка и ги юркат като роби и си го изкарват на такива невинни хора.

Напиши коментар:


Публикувай