1 812 0

Протест на рокери пред турското посолство

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Венцислав Михайлов

Рокери се събраха на протест пред турското посолство в София. Причината е, че турският гражданин Фарук Бекташ се укри от българското правосъдие. Същевременно от МВР обявиха за общодържавно издирване Фарук Бекташ. Той прегази двама мотористи край Драгоман. Той е изчезнал ,докато е бил под домашен арест“.

Постфактум днес Софийският апелативен съд измени мярката му за неотклонение на "задържане под стража". Група мотористи се събраха и този път пред Съдебната палата, след което се отправиха към турското посолство с настояване за отговор на въпроса ,,Къде е Бекташ''.

Мотористите поискаха оставката на съдийката, пуснала под домашен арест Бекташ.

От тук нататък вариантите за развръзка са няколко. Вариант едно - Бекташ да бъде заловен на територията на България - очаква го задържане. Вариант две - да бъде открит в Германия, където живее постоянно или в друга страна - членка на ЕС - тогава ще се приложи закона за екстрадицията. Вариант 3 - да бъде намерен в Турция - тогава се прилага специален договор за правна помощ между двете страни. Съществува обаче и вероятността Бекташ да не бъде открит. Тогава ще бъде съден задочно.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай