851 2

Адвокатът на Мурад Хамид: Той изглежда напълно безобиден

Снимка: bTV
Снимка: bTV

Задържаният в България като заплаха за националната сигурност на страната Мурад Хамид изглежда напълно безобиден, като стандартен млад човек, не можете да се уплашите от него. Това заяви пред bTV адвокатът му Драгомир Александров.

Той критикува службите, които според него би трябвало да работят, а не да раздухват случая.

"Полицията трябва да си върши работата, а не да тръби нагоре-надолу за това, което прави", коментира Драгомир Александров.

Хамид е висок около 1,80 м., със слабо телосложение и къси панталонки. Дали е религиозен или не – това си е неговият личен живот, коментира адвокатът му.

Мурад е студент, учи природни науки, а това му е първо посещение в България, каза Драгомир Александров. Той обясни, че с него си говорят на френски и досега го е виждал само един път - на заседанието по мярката за неотклонение, а днес ще го види за втори път.

Днес съдът ще реши за екстрадицията на Мурад Хамид, освен ако той не размисли, след което в седемдневен срок той ще бъде изпратен на Франция, като се подписва и една декларация. Хамид ще има и три дни да размисли, разясни процедурата адвокатът.

Александров обясни, че мярката е гледана миналата седмица, взета му е мярка за неотклонение "задържане под стража", а делото е абсолютно стандартно и по думите му не представлява никакъв интерес.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 08:48  10.08.16
  Всички терористи изглеждат безобидно, докато не покажат, че са вълци в овча кожа. Този адвокат какво разбира под безобиден? Да не си мисли, че терористите имат надписи по челата? Само връщане на смъртното наказание ще промени нещата. В момента това е коза на терористите- неговата липса.
 • Goro Lafchi
  Отговор
  2 13:00  10.08.16
  Като е толкова безобиден да го пуснат под домашен арест. Прокуратурата да му даде дузина шашки тротил а съда лека картечница, ей така за самозащита,да не го погнат скинарите. Ама сме цирк!

Напиши коментар:


Публикувай