1 544 1

Глоби от гастарбайтерите за нарушения на пътните правила у нас почти не се събират

Държавата трябва да санкционира гастарбайтерите, както санкционира нарушителите българи на пътя, но има правно-административни пречки за това

Глоби от гастарбайтерите за нарушения на пътните правила у нас почти не се събират
Калина Петрова

Глоби от гастарбайтерите за нарушения на пътните правила у нас почти не се събират. Държавата трябва да санкционира гастарбайтерите, както санкционира и нарушителите българи на пътя. Трябва да се промени системата за изпълнение на наказанията, наложени на пътните нарушители от други държави. В момента е врата в полето. 

Това заяви Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок и член на правната комисия в парламента по повод поредните сигнали от граждани на Драгоман и Сливница за неспиращи нарушения на гастарбайтери на пътя. 

Няколко от големите катастрофи с трагични последици в населени места от моя избирателен район това лято се случиха именно с гарстарбайтери. Хората се страхуват да закарат децата си до училище, тъй като невнимателните чужденци карат с несъобразена скорост и причиняват произшествия, а някои направо знаят, че остават ненаказани заради неефективен механизъм за налагане на глобите, което пък идва от правно-административни причини, каза Делчев,

Той посочи, че и трагичният случай с мотористите край Драгоман отново поставя въпроса за санкциите на преминаващите през страната ни чужденци, когато нарушават правилата за движение. Ако един германец извърши нарушение у нас, то глобата му се изпраща на адреса в Германия и той трябва да я плати, но не така стои въпросът с нарушителите от Турция, Сърбия, Македония и други страни извън ЕС, обясни той и подчерта, че в РБ се прави анализ на промени в механизма, така че задълженията на всички нарушители да бъдат събирани.

Много често гастарбайтерите, пътуващи за и от Турция, не могат да бъдат принудени по никакъв начин да платят наложените им глоби. И много от тях го знаят, откъдето идва и неразумното им шофиране по пътищата у нас, добави Настимир Ананиев, народен представител от ДБГ от РБ и председател на транспортната комисия в парламента.

Във връзка със зачестилите сигнали за пътните нарушения и опасенията на хората за безопасността, Делчев и Ананиев организират дискусия в Сливница за мерките за безопасността на отсечката Калотина - София.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ГОСТ
    Отговор
    1 22:50  15.08.16
    Масово пътуват без винетки ш...те турчуля!

Напиши коментар:


Публикувай