1 048 1

Миков: Изборът беше предрешен

Не може да има коалиция БСП - Лява България - АБВ, смята бившият лидер на партията

Миков: Изборът беше предрешен

Не може да има коалиция БСП - Лява България - АБВ. Това заяви пред БНТ Михаил Миков, който обсъди вота на БСП за ген. Радев, и идейните сблъсъци между партията и АБВ. Той заяви, че избирателите, които влагат своето доверие в левицата, трудно ще подкрепят коалиция на БСП и АБВ, ако партията не предприеме промени.

Очевидно е, че става въпрос за преразглеждане на коалицията по повод на президентските избори, защото ясно е, че БСП - Лява България е коалиция и за президентски избори. Вчера Ръководството получи мандат за водене на разговори по отношение на кандидатурата в какъв формат тя да бъде номиниран, посочи Миков.

Михаил Миков се отказал да е кандидат за президент на БСП, защото изборът бил предрешен: "Смятах, че резултатът ще бъде такъв, какъвто се получи вчера при тайното гласуване. Имаше явно заемане на страна".

В понеделник и омбудсманът Мая Манолова се отказа от надпреварата с мотива, че има "задкулисни договорки". Миков коментира, че върху нея е имало натиск да се откаже. 

Ако БСП не спечели президентските избори, първо трябва да се изясни въпросът с отговорността за резултатите. Вторият важен въпрос е да се търси възстановяване на доверието, коментира Михаил Миков.

За БСП най-важното е тя да остана първостепенен играч, най-вече от необходимостта български граждани да бъдат представлявани техните интереси, изтъкна Миков.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Иванова
    Отговор
    1 10:31  18.08.16
    Много ми харесва Михаил Миков да говори за задкулисни уговорки. Той продукт на всепартийна обич ли беше?

Напиши коментар:


Публикувай