Last news in Fakti

12 Септември, 2016 09:25, обновена 12 Септември, 2016 18:08 1 710 10

Бъчварова: Представянето на Бокова в битката за ООН не е убедително

  • бокова-
  • бъчварова-
  • оон-
  • битка

Нямам информация кабинетът да обсъжда смяна на кандидатурата на Бокова, каза вицепремиерът

Бъчварова: Представянето на Бокова в битката за ООН не е убедително - 1

„Нямам информация за това, че правителството ще обсъжда смяна на кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН с тази на Кристалина Георгиева”. Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя подчерта обаче, че към момента представянето на Бокова в надпреварата за поста „не е убедително” и не може „да се разчита на окончателно добро решение”.

Бъчварова коментира и темата с бежанската вълна и това доколко опасна е тя за България.

„Резултатите показват, че граничарите ни са добре обучени и трябва да им имаме доверие. Усилията, които полагат, са неимоверни. Мъчно ми е, че понякога това се използва за политически спекулации”, каза вътрешният министър.

Според нея ГЕРБ не са водили разговори с ДПС за евентуална подкрепа на кандидат-президентската им номинация.

„При ДПС обикновено такива неща се случват преди втори тур”, коментира Бъчварова.

Вицепремиерът определи като „политическа атака” твърденията на банкера Цветан Василев, че съществува нерегламентирано политико-икономическо съдружие между Делян Пеевски и премиера Бойко Борисов.

„Защо трябва да вярваме на този човек, след като той излъга толкова много българи?”, запита Бъчварова.

Възможно е в следващите дни да има решение, свързано с българската кандидатура за генерален секретар на ООН. Това е решение, което ще бъде взето и е от правомощията само на МС. Аз предполагам, че в предстоящите дни, може би ще има определени новини, но в каква посока… нека да изчакаме министър-председателят и МС да вземат своето решение.

Това заяви заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Засега смяната на Ирина Бокова като българска кандидатура за генерален секретар на ООН не е официално обсъждана от правителството. Това стана ясно от думите на вицепремиера Меглена Кунева. Тя отклони всички въпроси, свързани с евентуалното влизане на еврокомисаря Кристалина Георгиева в надпреварата за генерален секретар на ООН.

Надявам се, че ако има някакви въпроси около такъв казус, това ще бъде ангажимент на най-високо ниво в държавата да каже какво мислят. Просто да коментирам публикации в пресата не е сериозно. Аз на този етап няма какво да коментирам, няма субстрат, коментира Меглена Кунева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    1 0 Отговор
    Преди 2-3 месеца (след участието на ГЕОРГИЕВА на срещата на Билденбергите в Германия) направих точен коментар, че ще се опитат да подменят Ирина Бокова с Кристалина Георгиева. Изглежда Георгиева е доста по-тясно свързана с Билденбергите, масоните и изобщо с всички, които управляват и диктуват реда и финансите в света. Явно лобитата с парите пак са се "заиграли" по високите етажи на властта в България. И сега изтъпанчват Бъчварова по телевизията (Защо ли този неуспял министър ?) да ни убеждава колко неубедително било представянето на Бокова в надпреварата за Генерален секретар на ООН. С тази изменчива и "слагателска" политика на Бойко Борисов, няма да се очудя, ако след два месеца ГЕРБ загубят тотално президентските избори.

    Коментиран от #4

  • 2 Интересно

    1 0 Отговор
    И как така цял вице- няма информация, а вече има ОФИЦИАЛНО СТАНОВИЩЕ на Русия по въпроса? И как да вярваме на това просташко "управление"? И да ме извинява тази несрета, ама Бокова е на светлинни години пред нея. Не може за човек, който два мандата е генерален секретар на втората по престиж световна организация и която въпреки режисираното оплюване от недалновидни, завистливи, продажни и откровено прости сънародници беше ТРЕТА в "класирането" до скоро, някаква политическа послушница да изказва мнение, че представянето на Бокова било неубедително! А на Кристалина дали ще бъде убедително, след като се спусне по средата на процедурата по гласуване? А къде отива самочувствието на българина и самоуважението на самата Георгиева, при такъв начин на натрапване и пази боже - избор за председател на ООН (представяте ли си???...)? Това е поредния позорен акт на българското правителство!
  • 3 георги

    1 0 Отговор
    Не я канете тази бабичка, много е стара а и доста некомпетентна
  • 4 ОЩЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тодоров":

    Чак пък билденбергите ... Нямат си работа хората, та да се занимават на сериозно с кака Кристалинка.
    Работата май е по-махленска, най - много да стига до "Монтерей".
  • 5 Йордан

    1 1 Отговор
    И двете комунистически изчадия, верни поданички на световния ционизъм!
    Заигравките са за глупаците!
  • 6 НИКОЛА

    1 0 Отговор
    Е много ясно че тиквеното правителство ще се отрече от Бокова ....То не бяха сплетни то не бяха обиди ....хахахаахаха Всичко ще приключи след около 2 месеца ,Тогава БАЙ ГАНЬО ЩЕ ГЛЕДА КАТО НААК.Н КАК Е ИЗГУБИЛ ПРЕЗИДЕНСКИТЕ ИЗБОРИ...
  • 7 ИДИОТКА

    0 0 Отговор
    ТАЯ Е ПЪЛЕН ИДИОТ...
  • 8 Картър

    0 0 Отговор
    Бъчварова става само за секс.

    Коментиран от #9

  • 9 Фройд

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Картър":

    Ти си извратен ! ха ха
  • 10 лелиии

    0 0 Отговор
    "Успешна" министърка коментира "Неуспешна" кандидатка - смях!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове