Last news in Fakti

13 Септември, 2016 12:27, обновена 13 Септември, 2016 14:20 2 180 15

Ирина Бокова остава кандидатът на България за генерален секретар на ООН

  • ирина бокова-
  • оон

Борисов й постави срок за успех до 26 септември

Ирина Бокова остава кандидатът на България за генерален секретар на ООН - 1

Ирина Бокова остава кандидатът на България за генерален секретар на ООН, обяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

Премиерът пожела успех на бившият генерален директор на ЮНЕСКО. Борисов обаче уточни, че ако на гласуването на 26-и септември Бокова не се класира сред първите двама, правителството в София ще обсъди какво да прави.

Борисов  заяви, че се полагат усилия за намиране на подкрепа за тази кандидатура. Той ще задължи всички министри да положат максимални усилия на 26-ти Бокова да е сред първите двама кандидати за поста.

„В последните дни явно се разразиха доста пристрастия, писания, коментари, анализи включително какво ще реша или какво ще решим всички ние по теми, които не са били на дневен ред към този момент. Поканих г-жа Бокова да дойде днес, но тя ми отговори, че има по-важна работа в ЮНЕСКО. Това не ми направи добро впечатление, защото, когато си кандидат за генерален секретар на ООН от една държава и дадено правителство те е номинирало и държах да кажа в нейно присъствие”, заяви Борисов пред министрите.

В последните дни в медийното пространство се появиха спекулации, че София планира да оттегли настоящия си кандидат за генерален секретар на световната организация Ирина Бокова. Според слуховете тя трябваше да бъде заменена от зам.-председателя на ЕК Кристалина Георгиева.  

По-рано през деня кандидатът на Коста Рика - Кристига Фигес се оттегли от конкурса за генерален секретар на световната организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Слава Богу, че Борисов не позволи на Меркел да ни опозори пред целия свят със смяната на Бокова с човек, на който Русия би наложила моментално вето. Искам да кажа на българското правителство да подкрепят твърдо нашата кандидатка, защото тя ще бъде следващият генерален секретар на ООН, въпреки класирането си в момента.

    Коментиран от #4

  • 2 Киро

    0 0 Отговор
    Комунистическото чадо няма срам, не я знае тая дума, ще се бута и ще клеси там, докато не бъде изхвърлено с парцалите!

    Скоро, скоро...!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 толстой

    0 0 Отговор
    По принцип Българите недолюбват руснаците а руските мекерета са определено мразени и ненавиждани ! Някой питал ли ни е дали тая руска подлога да ни бъде кандидат за председател на ООН?

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 6 товарища

    0 0 Отговор
    Докога ще ги гледам тия червени мутри и аз не знам, писна ми вече.
  • 7 Уууууу

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "толстой":

    Само Българите с психически проблеми и садо -мазо наклонности недолюбват руснаците..Дали ще е руска или АМЕРИКАНСКА подлога има ли значение...важното е да изберат Българка....а не на принципа на Герб...НИЕ ИЛИ НИКОЙ ДРУГ....

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 товарища

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Уууууу":

    Объркал си се моето момче, руските подлоги за разлика от американските взимат всичко и то за сметка на собственият си народ.
    Колхозниците са свикнали само да крадат и да смучат, предимно алкохол. Там, където е стъпил руският крак трева не никне.
    В този контекст, червената бабичка е сигурно, че ще работи за Путин и мадъ Рашъ, но не и за България, моята родина!
    Който обича руснаците да ходи в Москва, там да им се кланя и да ги боготвори, ТУКА е БЪЛГАРИЯ и искаме само едно, РУСНАЦИТЕ ВЪН, да си взимат смешните партии и бизнесмени, олигарсите и да не стъпват повече никога в моята родина.
    Дано американците докарат и танковете и да екстрадираме всички русофилистици в Русия.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Уууууу

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "товарища":

    Който държи на руснаците няма да ходи при тях защото руснаите СКОРО ще дойдат тук....И добре че руснаците бяха тук преди та да ни понаправат някой завод...които твойте приятели разпродадоха под масата....И накрая защо не отидеш да се прегледаш..щото главата ти хич не те слуша ...може пък да ти няма нищо
  • 12 Обнадежден

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "товарища":

    Надявам се, че ген. секретаря на ООН ще се избира от психично здрави хора, защото ако се избира от някои болни мозъци, представители на които се наблюдават на няколко места и тук, жална и майка на Европа и на света. Наистина трябва да си много болен, за да си въобразяваш, че става въпрос за борба между "комунисти" и други в ООН и да си фантазираш, че САЩ някога е допринесъл или в бъдеще ще допринесе за нещо добро в този свят, а да не говорим за Бг... Не е нормално да си малограмотен и да имаш претенции и да изказваш мнения за такива високи постове в световната йерархия.
  • 13 Тодоров

    0 0 Отговор
    А защо не е дошла на Заседанието, г-н Борисов ? Ако аз бях на нейно място, бих ви отговорил по същия начин. Как да дойде жената, след като такава помия се изля върху нея, благодарение на вашето бездействие.
    И то помия, хвърлена от българска страна. ГОСПОДИН БОРИСОВ, КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЕ ДА СЛЕДВАТЕ СЪБИТИЯТА, А ДА ГИ ИЗПРЕВАРВАТЕ. Имате отличен пример в това отношение - ВИКТОР ОРБАН. Учете се от него !
  • 14 антикомунист

    0 1 Отговор
    Извинете,ама скоро за пръв път чух един лаф.Направо ме размаза.За алчноста на комунистите става дума.Внимавайте:
    Толкова са стиснати и алчни,че се бият по г.за да не .ерат...
    Много яко а?
  • 15 Фронто

    0 1 Отговор
    Борисов, Бокова НЕ Е кандидат на България,нито дори "кандидат на България" е! Ако разбираш?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове