1 041 1

Митрополит Антоний оглави Старозагорската епархия

Галактион се оттегля по здравословни причини

Снимка: Българска патриаршия
Снимка: Българска патриаршия
Калина Петрова

Светия Синод освободи митрополит Галактион на Старозагорската епархия и назначи на негово място митрополит Антоний, съобщиха от Светия Синод.

Рокадата се налага заради тежкото здравословно състояние на Старозагорския митрополит Галактион, което не му позволява да изпълнява задълженията си на Епархийски митрополит, съгласно Устава на БПЦ – БП и със загриженост за настоящето и бъдещето на Старозагорска епархия,

След проведено гласуване Светия Синод единодушно реши: Освобождава, считано от 28.09.2016 г. от заеманата длъжност  Старозагорския митрополит Галактион., като същият възприема от днес титлата „бивш Старозагорски митрополит”. Светия Синод му осигурява условия за живот, отговарящи на висотата на предишното му служение.

Назначава, считано от 28.09.2016 г. Западно - и Средноевропейски митрополит Антоний за управляващ овакантената Старозагорска епархия, който на основание чл. 84, ал. 2 от УБПЦ – БП да проведе избор за митрополит и управлява епархията, докато новоизбраният встъпи в длъжност, заявяват още от Светия Синод.

 

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • fuck nazis
    Отговор
    1 19:15  28.09.16
    шъ има сех......

Напиши коментар:


Публикувай