1 021 3

Протест срещу бежанците готвят в Средец

Протест срещу бежанците готвят в Средец
Стефанаки Йоанис

Жителите на Средец готвят масови протести, ако на територията на Общината бъде изграден лагер за мигранти. Това обяви пред репортер на Флагман.Бг кметът Иван Жабов.

Припомняме, че правителството обмисля да изгради т. нар. кризисни центрове от затворен тип в близост до границата, за да се подготви при евентуална бежанска вълна. Вътрешният министър Румяна Бъчварова потвърди, че Странджа е подходяща за подобен тип „лагери”.

По информация на Флагман.Бг един от разглежданите варианти е с. Голямо Буково, което се намира в Община Средец.

„С мен никой не е разговарял на тази тема. Жителите на Общината ще се обявят против изграждането на всякакъв тип кризисен център за бежанци. Няма значение дали той ще бъде отворен или затворен. Ще има недоволство! Аз съм разговарял с жителите на Общината, те няма да се предадат лесно”, каза инж. Иван Жабов.

Той добави, че хората са достатъчно наплашени от случващото се в София и Харманли и се опасява от по-сериозни размирици.

„В момента информацията достига много бързо до всеки един човек и моите съграждани са наясно какво се случва в Харманли и София и защо хората там са се вдигнали на бунт, за да се преместят тези центрове. Ще има недоволство със сигурност. Не знам до каква крайност ще се стигне”, обяви градоначалникът.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 19:43  01.10.16
  Що така боко тиквата се подготва за бежанска вълна? Нали споразумението с Турция работи? Нали по границата всичко е в ред? Или скоро са му били клепари и е склонил да направи държавата бежански лагер само и само да лапне пари за бежанците? Да се задавят дано с тия пари, алчни пиявици!
 • аре стига
  Отговор
  2 23:47  01.10.16
  Редакторите на факти.бг, много ме дразните, като на всяка статия за имигрантите слагате някакви снимки на майки с деца!!! И вие май сте в цялостната манипулация, а всички данни ясно показват, кои е налазил България и Европа, основно и в огромната си част млади мъже от Афганистан, Пакистан и всякаква друга сган !!! Престанете да манипулирате "елегантно", защото утре тая напаст и на вашите врати, ще потропа !
 • вдигнали на бунт
  Отговор
  3 00:06  02.10.16
  Защо пък в Средец?! Това си е историческо място! ДПС, БХК и Евророма да направят едно предложение за лагер в Кърджали - там и без това не говорят на български...

Напиши коментар:


Публикувай