3 128 10

Страната ни е напълно разграден двор

Страната ни е напълно разграден двор
Калина Петрова

Игнат Раденков, един от големите строители на България за референдума пред "Шоуто на Слави":

Под прякото ми ръководство преди промяната са построени 5000 апартамента само във Варна, голям дял от общественото строителство в града и най-значимата сграда и сега хотел „Черно море” , голям дял в построяването на „Златни пясъци” и „Константин и Елена” , значими национални обекти като Ферибота с национален икономически ефект. За всичките тези резултати бях удостоен по онова време с "Герой на социалистическия труд" и съм утвърден единодушно за един от 100-те личности на отминалия век за траен принос на Варна и варненци. Но не ми се говори за миналото.След като се представи ето какво заяви Раденков:

"Страната ни е напълно разграден двор. Такова обезличаване на държавността, на институциите никога не е имало както сега по времето Борисов – Цацаров.

Окръжен военен съд във Варна в съдебен акт установява, че обществените поръчки за ремонта на военния хотел „Маяк” , както и фрегата и кухненските блокове умишлено отделени в трета поръчка 60% е присвоил феодала, който е спечелил манипулативно и трите поръчки. Във втората съдът установява 68%, а представете си в третата поръчка 82% от стойността, отделена за обекта, е присвоена, а предприемача трябва да извърши обществената поръчка с 18%.

Прави се преместване на двата коловоза на стара гара Варна. Стойността е 6,5 милиона лева. Единственото специализирано предприятие в България на жп е в село Тополите, което е само на 5 километра. Търгът се печели обаче от нашата поставена фирма Хидрострой, която слага обаче 3 милиона лева за посредничество, а 3,5 милиона лева остават на бившето военно поделение за изпълнение.

Детска градина „Морски свят” - представихме на прокуратурата натуралния акт, с който е продаден общински имот и доказваме по категоричен начин, че построената детска градина струва три пъти по-малко от продадения имот. И питаме – по тази схема се продадоха много знакови обекти в града. Защо не се продават на търг общинските имоти и не се построят три детски градини, вместо една?!

Четирдесет правителства са се сменили след Освобождението на България.  Всички те са множили и обогатявали общинската, държавната собственост, включително и военните имоти. Нито едно от тях до промяната не си е позволило да се разпорежда с държавните, общински и военните активи. А сега за жълти стотинки, за под 20 пъти под пазарната цена група престъпни безродници обсебиха държавните, общински и най-вече военните имоти.  Пример конкретен  - за 165 000 лева се продава военен имот, само след четири месеца същият имот се продава за 1 985 000 лева. Още при нотариуса се посочва на шестимата участвали в схемата да се преведе конкретната сума. В момента този имот е обявен за 6 240 000 лева. И когато проверихме другите участници в търга се оказа, че те не са участвали, че всичко това е проформа, а прокуратурата казва, че няма данни за извършено престъпление. По наши данни, защото работим в тази сфера, деактуваните и продадени имоти са на стойност над 4 милиарда лева. А ние нямаме средства да възстановим двата самолета и други държави ще ни охраняват въздушното пространство.

Удостоверявам, че нося отговорност за всичко казано до тук.

Единственото излизане от това положение е народът да осъзнае, че по Конституция той е суверена. Той трябва да упражни пряката си власт. И сега, когато се задава въпроса за референдума. И моят апел е  да излезем всички като един да гласуваме и покажем, че сме народ. Иначе държавата ни пред очите на всички ни си отива."

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иванов
  Отговор
  1 19:02  19.10.16
  Всичко казано е вярно. До сега не е имало такова чудо. Никое правителство в историята не си е позволявало такова заграбване на държавна/наша-народна / собственост. За социализма казваха че сме били тоталитарна държава.Сега сме по-тоталитарна.
 • и раев
  Отговор
  2 23:37  19.10.16
  и тоз ли стана анализатор?бля-бля раденков оправи оградата за да заградиш двора

  Коментиран от #3

 • незнайко
  Отговор
  3 17:21  20.10.16

  До коментар #2 от "и раев":

  Вие май не сте наясно, как при социализма можеш да получиш такова отличие. Сигурно не знаете и как се слагат 2 тухли на кръст. С такива хора като Вас, БЪЛГАРИЯ няма как да прогресира.
 • бургазлия
  Отговор
  4 20:14  20.10.16
  до И.раев.Не те познавам но тези които в продължение на двегодини изграждат Оградата и с всеки ден все по скъпа струва на нас данъкоплатците.Ако я бяха възложили на този човек досега да бяха забравили но някой има полза от това.

 • Димитър
  Отговор
  5 01:49  21.10.16
  Кое не е вярно в случая? Имахме заседание във фирмата и се договаряме да освободим Иванов, защото краде! Отклонява строителни материали и транспорт, за да си строи вилата. Интересното е, че свидетелите първоначално заявиха, а после се и подписаха, че лично са го видели и чули да плаща на шофьорите по някой лев на ръка, за да му метнат някой и друг курс. След седмица всички в един глас се надпреварват да отричат - единият бил с температура, другия някой го накарал да излъже. Иванов на книга е изряден. Дойде друг човек на работа на длъжност ръководител. И той видя, че има нещо нередно, и той се опитва да прекрати порочните практики. Ама всички в кюпа - едните крадат аедно, другите пък си затварят очите, за да ги държат на работа. Как да промениш нещо? И новият си замина! Друг пък ми разправя как рязали машините в държавен завод през нощта! Абе, чуваш, че се реже, виждаш как изнасят метала за скрап, познават ги и като звъниш насам-натам, за да прекратиш грабежа, се оказва, че няма нито кой в момента да провери така ли е, нито преди сутринта има кой да подпише заповед да се вземат мерки. Кой ще хванеш на сутринта?!Разбира се, че никой! Охраната мълчи и се прави, че нищо не става, а като им подметнеш, че ще провериш лично, вземат, че ти предложат на бърза ръка 50-100 лева да не ходиш. Това е България! Краде се брутално и нагло, като има направо отказ от правосъдие...
 • ИВАНОВ
  Отговор
  6 12:51  21.10.16
  ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ПО ВРЕМЕТО НА СИНЬОТО "УПРАВЛЕНИЕ",ТЪРГАШИ ОТ СОФИЯ С ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА В БЯЛА ВАРНЕНСКО И СИНИЯ ТОГАВА КМЕТ ,ИЗВЪРШИХА СЛЕДНАТА ДАЛАВЕРА : ЗАКУПИХА СТОТИНА ДЕКАРА ЗЕМИ НЯКЪДЕ В СИЛИСТРЕНСКО ЗА ПО 50-60 СТОТИНКИ КВАДРАТА И ГИ ЗАМЕНИХА С ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ НА ПЕТ МЕТРА ОТ ПЛАЖА МЕЖДУ ОБЗОР И БЯЛА. СЛЕД ТОВА ГИ ПРОДАДОХА ЗА ПО 105 ЕВРО КВАДРАТА. ТОГАВАШНИЯ МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ,МЕХМЕТ ДИКМЕ ,СЕ ИЗТЪПАНИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И КАЗА ,ЧЕ СДЕЛКАТА Е НАПЪЛНО ЗАКОННА. ДА , АМА НЯКОИ ХОРА ОЩЕ ЧАКАТ ДА БЪДАТ ОБЕЗВЪЗМЕЗДЕНИ С ДЪРЖАВНИ ЗЕМИ,ЗАЩОТО ТЕХНИТЕ НАСЛЕДСТВЕНИ ТАКИВА ИЗЧЕЗНАХА НЕЗНАЙНО КЪДЕ. МОЖЕ БИ В МОРЕТО. ПИТО ПЛАТЕНО -МИЛИОНЕРИ СЕ ПРЪКНАХА САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ,ДОКАТО ТРАЕ СДЕЛКАТА. ПРОКУРАТУРАТА СИ ТРАЕ.
 • София възмутена
  Отговор
  7 14:18  22.10.16
  След 1989 година на власт слагат само нагли организирани престъпници..
 • Борисов е нагъл прахосник
  Отговор
  8 14:21  22.10.16
  Обикалям България и се налага да искам срочно 20 литра бензин з а проучване на река Дунав.. Изнасят ми цяла лекция за това колко съм некадърен и ми препоръчват да играя за евро милиони догодина.. Гледам табела наблизо "Ремонт на дограма и ламперия 2 850 000 лева/ремонта струва не повече от 0.015 милиона лева
 • АМАН от Крадци на Власт
  Отговор
  9 14:25  22.10.16
  Нагли крадци ограбиха БЪлгария с над 2 000 000 000 живи лева без да построят нищо на АЕЦ БЕЛЕНЕ.Обратно откраднаха реактор ,парогенератори и друго оборудване за над 1 000 000 000 евро..С това блокираха шанса да с е изгради 7 блок в Козлодуй само за около 1 милиард евра. Сега тъпите изграещи с международни мафиоти осъдиха София д аплати над 1 660 000 000 живи лев аограбени от народа.ХОП цените на ТОКА с поне 25 % по високи..
 • бай тошо
  Отговор
  10 00:36  23.10.16
  раденков стига си се възмущавал, ,щом мислиш че си много умен хващай мистрията и заграждай

Напиши коментар:


Публикувай