1 366 1

Протести срещу настаняването на нелегални имигранти у нас

Недоволните твърдят, че у нас влизат стотици чужденци всеки ден

Венцислав Михайлов

На протест срещу вълната от нелегални имигранти у нас се вдигнаха жители на няколко български града. Недоволните настояват правителството да вземе спешни мерки и да наложи ефективен контрол на границата.

Десетки протестиращи се събраха в центъра на Варна още преди началния час на събитието. Те поискаха изграждането на стена по границата с Турция, а докато стане готова – повече военни и полиция и подобряване на условията на работа на униформените.

Според демонстрантите, на ден у нас влизат между 700 и 3000 имигранти – в пъти повече от официалните данни. „В пограничните райони е жив ужас (…) Мигранти където са минали, трева не никне – разбити къщи, кози пътеки сега са като магистрали”, разказа пред бТВ един от гражданите.

По думите му местните хора масово са обирани от мигрантите.

Без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред премина протестното шествие в София.

От столичната полиция информират, че не са регистрирани сериозни инциденти или нарушения на обществения ред по време на днешното протестно шествие  в София.

С цел недопускане на нарушения СДВР предприе мерки за охрана на реда, гарантиране на сигурността и за безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на протестните действия.

Засилено бе полицейското присъствие в района, в охраната се включиха и служители на Дирекция „Жандармерия“.

Основното притеснение на варненци е, че много от мигрантите не бягат от война и може да са опасни.

Жителите на морската ни столица настояват да има засилено полицейско присъствие по границите ни. Според тях Европейският съюз не трябва да помага на България с пари, а с военни ресурси.

Протестиращите обявиха, че ще се включат в шествие до сградата на Община Варна, но няма да блокират улици.

В Бургас също се събраха протестиращи, които бяха особено разгневени от информациите, че в града ще се изгражда нов бежански център, което беше опровергано от кмета Димитър Николов.

В морския град шествието ще премине през центъра до общината.

В столицата много полиция се събра в началната точка на протеста срещу нелегалните имигранти – пл.”Света Неделя”. Демонстрантите планират да стигнат до Лъвов мост – място, където винаги има голям брой чужденци.

Недоволните искат спиране на финансовата помощ за нелегални имигранти и превръщането на центровете от открит тип в затворени.

Правителството е одобрило на последното си заседание изграждането на бежански център за временно настаняване в село Бояново, област Елхово. Новинита съобщи днес вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Собствеността на бившата военна база в селото вече е прехвърлена от Министерството на отбраната към областния управител.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Картър
    Отговор
    1 01:07  22.10.16
    ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРИ, ЦИГАНИ, ТУРЦИ, НЕКА ЗАЩИТИМ РОДИНАТА СИ ОТ ИСЛЯМИСТКАТА ИНВАЗИЯ, ЗАЩОТО ТЕЗИ КОИТО НАХЛУВАТ ТУК НЕ БЯГАТ ОТ ВОЙНАТА. ТЕ Я НОСЯТ СЪС СЕБЕ СИ. ИСКАТЕ ЛИ ДА БЪДЕТЕ ПРЕВЪРНАТИ В КУРБАН НА НЕЧИИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ И СЛЕДВАЩИТЕ ВИ ПОКОЛЕНИЯ ДА ЖИВЕЯТ В СТРАХ И УЖАС, ВЗРИВЯВАНИ, КЛАНИ И ИЗПОЗАСТРЕЛВАНИ? ТОВА ЛИ ЖЕЛАЕТЕ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА? ЗАЩОТО ТЕЗИ КОИТО ВЛИЗАТ ТУК ЩЕ ОСТАНАТ ЗАВИНАГИ И ЩЕ ПРОЯВЯТ ИСТИНСКАТА СИ ЗЛОВЕЩА ПРИРОДА СРЕЩУ НАС.

Напиши коментар:


Публикувай