769 0

До 1000 лв. отстъпка за декларация по интернет

До 1000 лв. отстъпка за декларация по интернет
Стефанаки Йоанис

Гражданите за последно ще ползват отстъпка от 5% от данъка за довнасяне, ако подадат по интернет годишната си данъчна декларация до 31 март 2017 г., отбелязва в. „Стандарт”.

От 2018 г. годишните декларации за доходите задължително ще трябва да се подават по интернет. Това предвиждат промени в данъчните закони, които са свързани с бюджета за 2017 г. и са подготвени от МФ. Освен това за 2017 г. се слага таван от 1000 лв. на размера на отстъпката при подаване на данъчната декларация по интернет. Досега такъв таван нямаше и заможните българи, с доходи например над 1 млн. лв., ползваха отстъпка и над 5000 лв.

С предложените промени се предлага освен хазартните игри да бъдат освободени от данък върху доходите само наградите от развлекателни автомати. В останалите случаи доходите от игри, които не са хазартни, ще се третират като облагаем доход за гражданите. Предлага се да бъдат освободени от облагане ученическите награди (от олимпиади и други подобни състезания и конкурси), които съгласно действащия към момента закон подлежат на облагане.

България


Още по темата

 • НАП Пловдив погна длъжниците

  НАП Пловдив погна длъжниците

  В дирекция „Събиране“ при ТД на НАП Пловдив тече кампания за информиране на лица и фирми с просрочени задължения чрез изпращане на ...
  12.11.2016
  887
  1

Напиши коментар:


Публикувай