1 070 4

Подновиха издирването на Мирослав, който изчезна в Стара планина

Подновиха издирването на Мирослав, който изчезна в Стара планина
Снимка: БНТ
Анжелина Димитрова

Подновиха издирването на туриста, който е в неизвестност в Стара планина от 27 октомври, каза по БНТ кметът на Калофер Румен Стоянов. Мащабната акция се организира от МО и в нея са включени военнослужещи от Българската армия, спасители, служители на МВР и специално обучени кучета.

Факти.бг припомня, че за координация има създаден кризисен щаб в района местността Паниците край Калофер с ръководител началникът на отбраната ген. Константин Попов. Негови заместници са командирът на 61-ва Стрямска механизира бригада бригаден ген. Груди Ангелов и кметът на Калофер.

Вчера районът, в който се предполага, че може да бъде 34-годишният Мирослав Късовски бе огледан от вертолет "Кугър" и от безмоторен летателен апарат.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 09:56  01.11.16
  Абе нещо ми се струва малко странно толкова военни да търсят загубил се баир-будала, че и щабове и министъра се разтичал... Не за първи път се губи някой в нашите планини, ама толкова военни да го дирят не помня до сега.
 • ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ
  Отговор
  2 10:26  01.11.16
  АРЕ СТИГА НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТОЗИ КАТ ГО НЯМА НЯМА ГОЛЯМА РАБОТА ДА ВДИГАТ И ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ СМЕШНИЦИ КОЛКО ХОРА СА СЕ ГУБИЛИ ДО СЕГА НЕ СА ВДИГАНИ ТОЛКОВА СРЕДТСТВА И СИЛИ КОЙ НА КОГО БЪРКА В ДУПКИТЕ И СИ ЛИЖИТЕ Г.ЗОВЕТЕ
 • ВЕМ
  Отговор
  3 10:32  01.11.16
  Това е поредната нелепа ситуация в милата ни Татковина - някакъв младеж, не преценил реално възможностите си, а и ситуацията и тръгнал да покорява върхове сам, в края на октомври, при ветрове 50 км/ч. ...Така ли се прави? И после цялата околия, че и половината армия мобилизирани в търсенето му..... и накрая кой ще плаща тази операция - баламите дето не сме тръгнали по разходки в планината. Дано да е добре момчето и да се намери, но наситина ли трябва такава мащабна издирвателна операция да се прави за 1 човек?!?! Ма явно аз не ги разбирам нещата и вероятно това е сред най-належащите въпроси за решаване от държавата в момента.
 • Тодоров
  Отговор
  4 14:10  01.11.16
  По-скоро въпросът е: КОЙ Е ТОЗИ ИЛИ НА КОГО Е ТОЗИ МЛАДЕЖ, за да се мобилизира такъв човешки, а от тук и финансов ресурс. Дано да е жив и здрав човека, но ако аз се загубя, едва ли държавата ще си мръдне пръста. Отговорът за личността на загубения в планината може би за пореден път ще покаже, че ние сме страна на абсурдите - за едни може, за други не може.

Напиши коментар:


Публикувай