1 346 3

Записът на Ченалова, Янева и Мондешки нито ме е уязвил преди, нито сега

Уважавам артиста Стефан Данаилов, но не и политика

Записът на Ченалова, Янева и Мондешки нито ме е уязвил преди, нито сега
Калина Петрова

Бих се радвал битката с политическите ни опоненти да се води за това кой какво е направил и какво ще направи, а не с компромати. Така министър-председателят Бойко Борисов коментира пред журналисти в Разлог последното развитие по случая с изтичащи записи от разговори между адвокат и бивши съдии.

„Записът на Ченалова, Янева и Мондешки нито ме е уязвил преди, нито сега. Донякъде съм удовлетворен, че народът знае всеки кой кой е. Малко съм омерзен от всичките – и в едната, и в другата посока. И че адвокатът си е траял толкова време и че са влизали в такива взаимоотношения... И за „Булгартабак“ какви глупости се говореха”, каза премиерът. Той припомни, че по искане на главния прокурор на България му е правена проверка в Лихтенщайн за притежание на акции, участие във фирми и т. н. „Самите прокурори оттам върнаха писмени отговори. И откъде ли не. Помолих да се направят проверки за мен навсякъде, където е излязла информация. Спомняте си времето, когато Бареков говореше за офшорните фирми на Борисов. Оказа се, че не само няма фирми, не участие – нищо, нула. Отдавна съм претръпнал”, каза Бойко Борисов.

В отговор на този стил на работа той припомни всичко, което е направено в Пиринския край в последните две години – пътища, спортни зали, подобряване на екологичната инфраструктура, санирането на жилища. „Това са неща, които са за хората, за самите вас. Те са си тук, тук остават, ще останат и след нас. Това е важното, думите отлитат, направеното остава. Затова, да коментирам такъв казус ми е неприятно”, посочи министър-председателят. На журналистически въпрос той уточни, че е бил предупреден за готвената срещу него кампания. „Тогава мислеха, че аз ще съм кандидат-президент и че няма да остана в правителството, за да си изкараме мандата и да свършим всичките тези добри неща. Оттогава ги готвеха”, каза той и подчерта, че всичко, съшито с бели конци, рано или късно излиза наяве. „Няма по-хубаво от истината”, заяви Борисов.

Уважавам артиста Стефан Данаилов, но не и политика, каза Бойко Борисов по повод коментарите по негов адрес от едно от лицата на БСП. „Политиците били възбудители! Мигар той вече 15 г. не е политик или не е на всяка манджа мерудия, с всеки инициативен комитет и колко пъти подлъга хората. Нали той разхождаше Орешарски? Той го разхождаше навсякъде и обясняваше какъв добър премиер ще е... Аз съм, както казва той „пружинко“, защото всяко нещо ми е минало през ръцете. Всяка тук дупчица знам, във всеки един регион. И съм готов с всеки един, който иска, да седна и вие – журналистите, да теглите листчета с градове или села и всеки да каже какво е направил. Знам ги поименно. Знам какви проблеми имаше с това депо, знам какво като проблем имаше в Гоце Делчев със залата, с всичко. Напротив, те не само не помагаха, а саботираха тези процеси, и ние трябваше и да преодоляваме саботажи”, каза премиерът.

Във връзка с осигуряването на нормалното протичане на изборния процес, Бойко Борисов посочи, че бюлетините вече са доставени по места, а полицията и жандармерията имат готовност за охраната на секциите и опазването на реда. „Днес благодарих на полицията, защото в последните дни – и с концерта на Слави Трифонов, и с футболния мач имаха огромно напрежение, но се справиха прекрасно момчетата. Сега в неделя – пак. Те нямат почивка. Трудно им е, за което заслужават да им се благодари“, каза премиерът. Той изрази очакване за повече толерантност, „защото изборите ще минат и ще заминат. Пак трябва да си говорим. Както днес Кошлуков каза – ако в България бяхме семейство, щяхме да сме в развод, и то в тежък развод. Съединението прави силата“, посочи премиерът.

Благоевград / България


Още по темата

 • Апелативният съд възобнови делото срещу Ченалова

  Апелативният съд възобнови делото срещу Ченалова

  Софийският апелативен съд отмени разпореждането на градските магистрати за прекратяване на делото срещу уволнената съдийка Румяна Ченалова. Това ...
  28.04.2017
  783
  0
 • Ченалова с нови обвинения

  Ченалова с нови обвинения

  Повдигнаха нови обвинения срещу бившата съдийка Румяна Ченалова, съобщи Нова телевизия. В продължение на осем часа тя беше в Спецзвеното на ...
  2.11.2016
  1 177
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 17:39  02.11.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  2 21:50  02.11.16
  СТАБИЛНОСТ,СТАБИЛНОСТ И ПАК СТАБИЛНОСТ.А ПЕЕВСКИ КЪДЕ Е.ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ИЛИ Е ТУК И ПОЛУЧАВА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ОБЩ. ПОРЪЧКИ.ИЗКУПИ ВЕЧЕ ВСИЧКО,ДЕ ЩО ИМА.А ПАРИ ОТКЪДЕ.
 • ЦЦ ЦЦ
  Отговор
  3 21:59  02.11.16
  "Яневагейт": Борисов купил къща в Барселона за 1,5 млн. евро на своя метреса Данни за търговия с власт, кариерно израстване срещу секс, незаконни доходи и данъчни престъпления на премиера лъснаха в нов запис от Сезон 2. Това пише в поредната си публикация сайта "Бивол" и публикува поредния запис на разговорите между Владимира Янева, Румяна Ченалова и неизвестен мъж.

Напиши коментар:


Публикувай