794 0

Прокуратурата разследва полицаите от Дунав мост

Стефанаки Йоанис

Очаква се Специализираната прокуратура да повдигне обвинения на задържаните в сряда гранични полицаи на Дунав мост. При специализираната акция бяха арестувани 10 служители, които са били на смяна. Те са разследвани за получаване на подкупи от преминаващите шофьори.

По време на мащабната акция, която продължи и през нощта, са извършени претърсвания на работните помещения, проверена е наличната документация, както и компютрите. Разпитани са множество свидетели. След анализ на събраните доказателства ще стане ясно дали срещу всичките десет униформени служители, или само срещу някои от тях, ще бъдат повдигнати обвинения.

Граничните полицаи са задържани, защото са искали и са получавали подкупи, както от български, така и от чуждестранни шофьори, за да не им бъдат извършвани щателни проверки. Вземани са различни суми, но най-често тарифата за тази услуга е била 20 лева. Водачи на тежкотоварни автомобили признават, че често им се налага да дават подкупи, но не на българския граничен пункт, а на румънския.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай