1 159 0

17 ноември – България в снимки

Венцислав Михайлов

Представители на траурни агенции и търговци на цветя се събраха пред сградата на общината на протест. Исканията им са за отмяна на решение на местния парламент, с което общинската фирма "Обреди" става монополист в извършването на ритуали и търговска дейност в гробищните паркове. Катафалки направиха шествие по централните варненски улици.

С тържествен марш, военнослужещите от старозагорското формирование 48430 към Втора механизирана Тунджанска бригада отбелязаха предстоящия празник на Сухопътните войски. Много ученици се възползваха от възможността да се запознаят с лекото и тежко въоръжение на поделението в Деня на отворените врати.

В студения ноемврийски ден пловдивчани хранят ято гълъби в центъра на Пловдив.

В кметството на Пловдив бе проведена пресконференция по повод предстоящият фестивал "Дефиле на младото вино". Организаторите представиха програмата и участниците в проявата.Тази година на фестивала ще бъдат представени над 200 вида млади вина от продукцията на 32 водещи винарски изби от страната.

Годишен форум "Toilets.bg" се проведе в детския научен център "Музейко". Форума организиран от индустриален клъстер "Средногорие" е по повод предстоящия "Световен ден на тоалетната", който се отбелязва на 19 ноември.

 

България


Напиши коментар:


Публикувай