511 1

СЕМ ще избере нов шеф на БНТ в "по-стабилен обществен момент"

Стефанаки Йоанис

Съветът за електронни медии (СЕМ) взе единодушно решение да не започва процедурата за избор на нов генерален директор на БНТ. И петимата членове на СЕМ гласуваха с "въздържал се" по предложението конкурсът да тръгне в началото на декември, а новият шеф на обществената телевизия да бъде избран на 31 януари, съобщава в. „Сега”.

Официалният мотив на повечето членове бе, че на кандидатите за мястото ще бъде трудно да съберат нужните документи и да напишат концепции през декември, в който има много празници и почивни дни. Между редовете обаче стана ясно, че СЕМ се притеснява стартът на процедурата да не бъде обвързан с предсрочните парламентарни избори и с желание на ГЕРБ да наложи свой човек на "Сан Стефано" 29. В крайна сметка председателят Мария Стоянова предложи процедурата да се започне "в един по-устойчив и по-стабилен обществен момент", без да уточни кога ще настъпи той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Йордан Чонков
    Отговор
    1 22:01  01.12.16
    Уважаеми колеги, Председателят на СЕМ най-любезно ви кани на 02.12.2016 г. в 11:30 ч. в заседателната зала да ви представи Виржиния Савова, която ще изпълнява длъжността директор на СА. С това се занимава шефката на СЕМ, щото умните я дразнят много.

Напиши коментар:


Публикувай