Last news in Fakti

14 Декември, 2016 13:13 3 185 12

Румен Радев пред „Монд“: България не бива да е враг на Русия

  • румен радев-
  • монд-
  • интервю
Румен Радев пред „Монд“: България не бива да е враг на Русия - 1

България не бива да е враг на Русия. Това заявява пред влиятелният френски в. „Монд“ ген. Румен Радев. Той все пак не пропуска да подчертае ангажиментите на България към ЕС и НАТО, но в същото време се противопоставя на санкциите срещу Русия.

Имаше опити да бъда дискредитиран по време на предизборната кампания. Това не пропуска да припомни ген. Румен Радев. С Илиана Йотова, която ще бъде вицепрезидент, защитавахме ясна позиция: България е лоялен член на НАТО и на Европейския съюз. Исторически и културно България винаги е била европейска. Тя избра стабилен и траен път на проевропейско развитие. Няма да се отклоним от него. Не бива да има никакво съмнение в това. Искаме да се утвърдим като най-надежден партньор в НАТО. Но това не означава, че България трябва да бъде враг на Русия, с която имаме важни икономически интереси.

Това обобщи ген. Румен Радев.

Санкциите не са решение на проблема. Те вредят на Русия, но също и на ЕС. Това отговаряна въпрос защо се обявява за вдигане на санкции срещу Москва ген. Румен Радев.

Той не пропуска да отбележи, че за силните икономики това не е проблем, но за крехка икономика като българската е проблем. Това води до преки последици в селското стопанство. Затварят се български фирми, губят се работни места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня с коня

    8 4 Отговор
    Това няма да продължи дълго.Обръща се вече палачинката.Дава думата нааа.... Да видим кой ще се изходи сега, и това е...
  • 2 tost

    4 2 Отговор
    Прави любов,а не война.Създай си приятели а не врагове.

    Коментара ми е до пост номер 1,ако разбира какво искам да кажа;)

    Коментиран от #6

  • 3 909 БЪЛГАРИЯ

    13 2 Отговор
    България няма да е враг на Русия но и Русия да се държи по -добре с България ! Защото България е покръстила Русия и писменност сме им дали и кръста и много др. оше ...... !
  • 4 Пеньо

    9 5 Отговор
    България не трябва да е враг на Русия, но и не трябва да стои наведена пред Русия.
    Мен лично повече ме интересува мнението на Радев за Крим и Украйна.
  • 5 стратокастър

    9 6 Отговор
    България никога не е била враг нито на Русия нито на Сърбия !!!Но това не е пречело на тия две държави взети заедно да са ни стари врагове още от съединението!!!
  • 6 Оня с коня

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "tost":

    Ко речи.Ах, ти умнико.
  • 7 пак бкп номера

    6 5 Отговор
    Защо го наричате ГЕНЕРАЛ?????? Тоя човек армия ли управлява или държава? Нали се махна от армията, следователно не е генерал!
    За съжаление мисленето му е, като на шапкар, а под шапка акъл не вирее.
    Разберете го добре, че НЕ МОЖЕ да сме в еднакво добри взаимоотношения с всички, хем да сме верен партньор на НАТО, хем да сме приятели с руснаците, няма как да стане, а Радев се мъчи да седне на два стола, със сигурност ще падне и ще повлече и България.

    Коментиран от #8

  • 8 КП номер

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "пак бкп номера":

    Не стана ясно ти какво предлагаш - да сме с Русия или да сме с краварите? И какво точно според теб означава това, ако имаш достатъчно багаж, за да разбереш какво те питам...
  • 9 Пешо

    2 8 Отговор
    Много са ми смешни русофилистиците като почнат с техните кравария, фащ и тем подобни...
  • 10 onq s konq

    2 9 Отговор
    БИВШИЯТ ГЕН.РАДЕВ-понастоящем марионетка на БКП СЕ ПРАВИ ЧЕ НЕ ЗНАЕ,че хем х.. в п..ката,хем душата в рая НЕ МОЖЕ!И естествено че всичко което казва си е чист популизъм,отъпкващ трасето на червената партия за предстоящите избори.А кой вярва,или ИСКА ДА ВЯРВА на това?Ами тъпите лумпени,прекръстили се на "русофили".Ама циганина дори и да се прекръсти на РОМ,пак си е циганин бе умници!
  • 11 гражданин на България

    9 0 Отговор
    Радев е длъжен да се изказва в полза на Русия. Та нали затова Бойко му отстъпи президентския пост - хем ще има някой да говори в полза на Русия, хем няма да е от ГЕРБ, хем няма друга власт освен да се изказва по разни въпроси. Плевнелиев беше излагация - 5 години обикаляше света и показваше среден пръст на Русия.
  • 12 гост

    3 0 Отговор
    България не може да си позволи да е враг на когото и да било , най малко на Русия . Лошото е че Русия е враг на България .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове