13 895 7

Продават 50 локомотива по-евтино от джипките на горските

Преглед на печата

Продават 50 локомотива по-евтино от джипките на горските
Стефанаки Йоанис

24 часа

Горивата на Марешки - 136 000 лв. загуба и 1,09 млн. задължения

За 15 г. “Лукойл” е платил в България близо 31,5 млрд. лв. данъци и осигуровки. Нека г-н Марешки да каже той колко данъци е платил за горивата за последната година. Това заяви в сряда пред депутатите от комисията за пазара на горива Валентин Златев - председател на петролната асоциация и шеф на “Лукойл България”. “Дали държавата е защитила своите интереси и кой може да гарантира, че от този търговец, продаващ на по-ниска цена, си е събрала ДДС и акциза”, допълни Златев.

И посочи, че Марешки е феномен, който е проблем на българската държава, а не на бранша, защото нито една проверка срещу него не е завършена до този момент. В четвъртък по Нова тв Марешки отговори, че нямало чадър над него.

Труд

Съдебната реформа е заложник на политически интереси

“Съдебната реформа е заложник на корпоративно-политически интереси, които се стремят да парцелират съдебната власт.” Това се казва в доклад, наречен “По някои актуални въпроси на съдебната власт”, който бе представен вчера пред журналисти и магистрати от проф. Емилия Друмева, Борислав Цеков и Здравка Кръстева. Той е изготвен от самите тях и от други учени юристи, обединени в новосъздадения форум “Право и справедлибост”.

“Опитите да се прехвърля топката за незадоволителното качество на правосъдието от съда на прокуратурата и обратно забавят провеждането на съдебна реформа”, подчерта проф. Емилия Друмева. Докладчиците акцентираха на няколко “приоритета на съдебната реформа”.

Стандарт

Чуждите инвестиции паднаха с 46%

Преките чужди инвестиции в страната за периода януари–октомври 2016 г. възлизат на 942 млн. евро (2,1% от БВП), като са по-ниски с 806,2 млн. евро (46,1%) спрямо същия период на миналата година, обявиха от БНБ. Само през октомври чуждите инвестиции намаляват с 25,2 млн. евро, при увеличение със 137,8 млн. евро за октомври 2015 г.

Дяловият капитал (преведени/изтеглени парични и апортни вноски на чужди компании в/от капитала на български дружества, както и сделки с недвижими имоти) възлиза на 302,8 млн. евро за януари–октомври 2016 г.

Монитор

Библиофили чакат две години за хитови заглавия

По две години чакат реда си за заглавие книгомани в регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен. На "опашки", които могат да се сравняват по време само с реда за леки коли при социализма, се редят над 600 души от общо 5 хилядите читатели на книгохранилището. Причината - от най-хитовите заглавия библиотеката рядко може да си позволи повече от 1-2 екземпляра, а срокът за заемане на една книга е един месец с възможност да удължаване до три.

Сега

Само 5% от фирмите са песимисти за 2017 година

Изненадващ оптимизъм демонстрират българските фирми на фона на политическата нестабилност в края на годината. Само 5% от тях прогнозират влошаване на бизнес климата през 2017 г. Каквато и да бъде политическата конфигурация, не се очаква влошаване на прогнозите. Надявам се това да насърчи инвестициите, съобщи вчера председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. Той представи годишното проучване на Европалати за очакванията на бизнеса за 2017 г., в което България е представена за 18-и път.

Дума

Продават 50 локомотива по-евтино от джипките на горските

Преди седмица стана ясно, че БДЖ обявили търг с тайно наддаване за продажба на 50 локомотива и електромотрисни влакове. Любопитното е, че обявените цени за почти целия подвижен състав в списъка за продан са по-евтини от джиповете "Тойота Секвоя", за които горските стопанства платиха по 200 000 лева за бройка, а след това се оказа, че са отстъпени на НСО и че обслужват дори премиера в оставка Бойко Борисов.

Вчера Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт подаде три сигнала в прокуратурата за предстоящи сделки с имущество на БДЖ. Едната е за търга за продажбата на въпросните 50 локомотива и електромотрисни влакове, който е насрочен за понеделник. От инициативата са категорични, че част от подвижния състав е годен за експлоатация.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Иван
  Отговор
  1 07:49  17.12.16
  МАФИА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • gost
  Отговор
  2 10:36  17.12.16
  Аз ще ти отговоря господин Златев: 1. Бензина, който продава е боклук; 2. За чадъра сам си отговори, като вземеш предвид на кого предаде гласовете на своите поддръжници.
 • незнайко
  Отговор
  3 10:40  17.12.16
  Може би ще продават дизелите, защото са по трудни за поддръжка. Циганите ще играят с удоволствие за тях. Ще дойде време, когато ще съжаляват за продажбата им.
 • да бе да
  Отговор
  4 14:59  17.12.16
  Платили Лукойл данъци трънки,плащаме ги ние начислени в горивата! Златев от джоба си ги изкарал и платил...ти да видиш!!!
 • 5 19:10  17.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гощо
  Отговор
  6 08:56  18.12.16
  Кучето си лае кервана си върви!!!!!!
 • увя
  Отговор
  7 13:43  18.12.16
  решено е кой ще спечели търга за това са на тази цена

Напиши коментар:


Публикувай