1 371 1

Жителите на Хитрино тепърва ще осъзнаят какво им се е случило

771 полицаи участваха при инцидента Хитрино

Жителите на Хитрино тепърва ще осъзнаят какво им се е случило
Калина Петрова

В операцията в Хитрино участваха 771 служители на МВР и трябва а бъдем признателни на всички тях. Те са винаги там, където трябва, и си вършат работата, въпреки че знаят, че е с риск за собствения им живот. Това заяви в "Панорама" министър Румяна Бъчварова.

"Жителите на Хитрино тепърва ще осъзнаят какво им се е случило. И това, че те проявяват това нетърпение си го обясняваме и приемаме, защото човек трябва да бъде тук, да види целия този ужас,тогава разбира.

Не се ангажираме със срок, въпреки че знаем, че хората имат нужда да знаят кога ще могат да се върнат по домовете си. Но, докато не изключим риска от повторен инцидент, не бихме желали да го правим. За нас тук и сега е важно как да съхраним човешкия живот и да подготвим условията за нормализиране на живота в селото. Държавата работи изключително точно и отговорно, в координация между всички институции. Хитрино се оказа и един тест и за обществото ни и човечността. Помощта, която идва тук до пострадалите, и реакцията на обществото и на отделни граждани са впечатляващи", заяви Бъчварова.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 11:28  17.12.16
    Браво на полицаите. Ако имахме и армия щеше да е по добре. Интересно защо бяха толкова много, едва ли ще разберем. Добре, че и времето днес е благоприятно за работа.

Напиши коментар:


Публикувай