2 745 3

Прокуратурата се самосезира за българското оръжие в Алепо

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Районната прокуратура в Горна Оряховица се е самосезирала от информацията, че ислямистите в Сирия убиват с българско оръжие.

Държавното обвинение е разпоредило проверка по публикацията за открито оръжие, произведено от ВМЗ-Сопот, в склад на бунтовниците в Алепо.

„Износител на боеприпасите е частната оръжейна фирмата „Аркус“ – АД от Лясковец, а на етикетите върху сандъците с оръжия има български имена – Иванов и Димитрова. Според документите, които открихме, тези боеприпаси са подготвени за износ от България през юли и октомври 2015 г.”.

Изнесената информация станала повод да бъде възложена проверка в оръжейния комплекс „Аркус” по линия на общия надзор за законност.

Прокуратурата и полицията в момента установяват дали дейността на дружеството отговаря на лиценза, с който то разполага за производство и търговия с боеприпаси.

Още при старта на разследването са иззети справки и документи от военното предприятие. Предвижда се да бъде изискана и пълна информация от Министерството на отбраната.

„Към момента няма констатирано нарушение. Ако в хода на проверката бъдат открити данни за извършено престъпление, ще бъде образувано досъдебно производство”, коментираха лаконично от Районната прокуратура в Горна Оряховица.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ИРАКЛИ
  Отговор
  1 19:54  28.12.16
  Дрън,дрън!........тези прокурори от къде получават заплати?Ето за това ни рисуват като тоалетна в Брюксел!.......АРКУС си прави маркетинга,плаща данъци!...............Ислямска държава разполага и с американско оръжие,значи ли,че американските прокурори ще се правят на клоуни като нашите!
 • onq s konq
  Отговор
  2 20:00  28.12.16
  Е тва е нагледен пример за социалистическото "всичката пара в свирката на влака".Естествено че Горнооряховската прокуратура е "последна дупка на кавала",НО ЗА ПРЕД СВЕТА..."рапорт-даден,рапорт-приет",т.е.-НЯМА ДАННИ:)
 • 3 00:38  29.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай