483 1

423 населени места са без ток към 17.00 часа

Авариите в 185 селища са отстранени

Калина Петрова

Към 17.00 ч. на територията на страната 423 населени места са без електрическо захранване. Ситуацията в страната постепенно се стабилизира. От обяд до момента са отстранени аварии в 185 населени места.

За отстраняване на повредите и възстановяване на захранването продължават да работят общо 313 екипа в трите електроразпределителни дружества. В готовност да се включат са и екипите на „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД. Най-усложнена остава обстановката в Североизточна България - на територията на „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“ без електричество са клиентите в 379 населени места – в районите на Варна, Търговище, Шумен, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Добрич и Силистра. На територията на „ЧЕЗ Електроразпределение“ без захранване са 17 селища, в районите на Видин, Монтана, Перник, София област, Враца и Плевен. На територията на „EVN - Електроразпределение“ е прекъснато захранването в 27 населени места в общините Пловдив, Сливен, Бургас, Пазарджик и Смолян.

Министерството на енергетиката разполага с дежурен телефон – 02/926 32 94, на който денонощно могат да се подават сигнали, свързани с енергийната система на страната.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • баш батка
    Отговор
    1 17:19  06.01.17
    Така е, а взимат мазни такси (50% от сметката) електропренос и потдръжка, а не влагат и стотинка. Нормално, и аз да съм и аз ще ви клецам бедни хорица! Б.Б.

Напиши коментар:


Публикувай