846 4

Днес не е моят бенефисен мач

АБВ избира ново ръководство

Анатоли Стайков

Заявяваме воля за промяна в държавата, започвайки от себе си, каза председателят на АБВ и президент на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов при откриването на втората сесия на Втория конгрес на партията в НДК.

Той посочи, че ръководството на АБВ прави крачка назад и дава шанс партията да избере начело необременени от политиката хора.

На днешната сесия Конгресът на АБВ ще обсъди подготовката на партията за предсрочните парламентарни избори, ще направи промени в ръководните органи и избор на нов председател.
Георги Първанов отбеляза, че резултатите от изборите и от референдума са показали желание за промяна, на първо място смяна на политическия елит.

Нужна е дълбока промяна на политическия модел, заяви той и посочи, че от АБВ първи са заговорили за мажоритарен елемент в смесена избирателна система и за намаляване на субсидията за партиите. Първанов изрази увереност, че новото ръководство ще води обществения дебат по темата.

В АБВ имаме мисия да се борим с посредствеността на двуполюсния модел в българската политика, срещу политическия картел на големите партии, заяви още той.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ланс Линг
  Отговор
  1 14:27  15.01.17
  Политически трупове.

  Коментиран от #2, #3

 • мата космата
  Отговор
  2 17:54  15.01.17

  До коментар #1 от "Ланс Линг":

  Гоце влезе в политиката беден като църковна мишка а излиза приказно богат / 50-60 милиона/. Какво правят руските пари за лобистите ?
 • Ленин
  Отговор
  3 19:23  15.01.17

  До коментар #1 от "Ланс Линг":

  А дано скоро и да не са само политически .
 • Гадно ченге агент
  Отговор
  4 19:53  15.01.17
  Това гадно и безкрайно нагло създание ,какво е работило ? С какво е допринесло за обществото ?- С нищо . Само геноцид е сеело и национални предателства .

Напиши коментар:


Публикувай