392 3

ДПС е отворено към широка коалиция

Стефанаки Йоанис

Коалиционният план на ДПС е отворен към всички проевропейски партии, с Делян Пеевски работим по икономическа програма за ускоряване на инвестиционния процес.

Това обяви тази сутрин по bTV заместник - председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

Той подчерта, че и ГЕРБ, и БСП са проевропейски.

"Избирателят ще каже каква ще е коалицията, но доброто за България е да има стабилна и ясна коалиция, която да е обединена върху сходни ценности. От вчера в Европарламента има проевропейска коалиция за реформиране на ЕС между ЕНП и Алианса на либералите и демократите. Ако в Европа има коалиция с ДПС, в България защо да няма?", попита Цонев.

По думите му страната ни може да има и правителство на малцинството, но избори до дупка означават политическа и икономическа нестабилност.

Според депутата от ДПС ГЕРБ са избрали погрешен път да направят безпринципна коалиция, поради което този парламент и кабинет имат такъв кратък живот.

"Премиерът в оставка Бойко Борисов е много интуитивен политик. Той не подаде оставка и не обвърза изборите заради загубата или само заради чест и достойнство, а защото знаеше, че повече не може да управлява с тези коалиционни партньори. Щеше да бъде ад управлението след президентските избори за ГЕРБ и всеки месец щеше да им сваля проценти от доверието", коментира още Цонев.

Той изтъкна, че за всеки важен закон от ГЕРБ са събирали мнозинство по коридорите.

По повод заявките дори от БСП, че не искат да се коалират пак с тях, Цонев заяви:

"Най-хубавите неща, които БСП е правила за България, са били с подкрепата на ДПС. Тройната коалиция беше с мандата на ДПС, а тогава страната влезе в Европейския съюз".

По повод бъдещите депутати на ДПС Цонев каза:

„Делян Пеевски се ползва с доверието и обичта на нашия електорат, направил е много за нашите хора. Работи активно. С него работим в последните няколко седмици върху икономическата част на програмата и предвиждаме инициатива за ускоряване на инвестиционния процес със законодателни промени. Г-н Пеевски вероятно ще бъде и номиниран, и ще участва, но все пак решението е негово”.

Бившият премиер Пламен Орешарски също не бил изявил желание да бъде включен, но местни структури можело да номинират и него.

С усмивка на лицето Йордан Цонев заяви, че Ахмед Доган е техният лидер и пример, защото е страхотен човек и най-добрия политик.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван Господинов
  Отговор
  1 10:25  18.01.17
  Те на всичко са отворени само да са в далаверата
 • Стамат
  Отговор
  2 10:41  18.01.17
  Пак едни и същи типове се готвят да управляват...ами как да не се изгаврят с референдума, като може да им секне кранчето! Въпросът е, до кога ще търпим?
 • ДПС
  Отговор
  3 11:56  18.01.17
  Пак сме готови за нови далавери . Няма значение с кой , само да има килепирррррр. Има достатъчно улави да ни избират ,нали знаете за зелника. Нема оттърване .........

Напиши коментар:


Публикувай