617 5

Корнелия Нинова: Румен Радев потвърди приоритетите си

Стефанаки Йоанис

"Не смятам, че има умисъл в пропуска да не се здрависа с министър-председателя в оставка Бойко Борисов", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Така тя коментира ситуацията по време на церемонията с клетвата на новия президент Румен Радев в парламента в четвъртък. Според Нинова новият държавен глава е бил последователен в речта си: "Тема по тема и дума по дума той препотвърди всичко, което пое като ангажимент към българския народ. Уважително се отнесе към всички предишни президенти. Той не беше конкретен в решенията, но той не е министър-председател. Президентът Радев просто начерта проблемите."

Председателят на БСП уточни, че ЕС и НАТО са партньори на България, защото страната е член на тези съюзи, но партията й ще работи и за сближаване на отношенията с Русия.

На въпрос за това чий е Крим - на Русия или Украйна, Корнелия Нинова отговори: "Такъв, какъвто го чувстват неговите граждани", но отказа да конкретизира.

Тя не коментира нито едно име, обсъждано в медиите като служебен премиер и уточни, че в момента не мисли за евентуално управление на БСП след предсрочни избори.

"Стъпка по стъпка. Сега мислим за платформата си и представянето й пред избирателите", каза Корнелия Нинова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123
  Отговор
  1 09:42  20.01.17
  Корнелия премиер.
 • 1914
  Отговор
  2 09:45  20.01.17
  к.рнелия в затвора заедно с цялата комунистическа сган!!!!!!
 • БОКО
  Отговор
  3 10:06  20.01.17
  Лошото е ,че Радев беше подведен от самото начало и прочете това ,което му беше написано на Позитано 20.Комунистите са царе на манипулациите и опорните точки!
 • пълна трагедия
  Отговор
  4 14:22  20.01.17
  Корни, нищо не разбираш от икономика и данъци и дано след луканов, виденов и станишев, Българите проявят здрав разум и не те пляснат да им ставаш премиер ,че пак ще трябва да те сваляме като 3-мата ти колеги изброени по-горе.
 • стратокастър
  Отговор
  5 17:16  20.01.17
  Много интересно изказване на другарката Нинова? Още по интересен въпрос щеше да е въпроса ,дали ако хората в Кърджали се почувстват турци или ако хората в Поморие се почувстват руснаци ,или пък хората в Багоевглад кажат че са македонци ...Видин власи дали тя със същата лекомислена решителност ще каже същото?

Напиши коментар:


Публикувай