743 7

БСП остави енергетиката с 300 млн. лв. сметки

Анатоли Стайков

„БСП остави енергетиката с 33 млн. лева сметки, трябваше да теглим заеми и да изплащаме заплати”, каза Делян Добрев по повод спора между ГЕРБ и левицата дали предстои режим на тока.

Вчера левицата и енергийният министър в оставка се скараха по въпроса има ли опасност от режим на тока. От БСП цитираха писмото от Електроенергийния системен оператор, в което се казва, че българската електроенергийна система е в състояние на тревога.

„Жельо Бойчев няколко пъти излъга. Все пак БСП работят с документи, които по някакъв начин са получили и явно не могат да работят с интернет”, каза Добрев и показа на телефона си данни за всички електроцентрали в реално време.

По думите му в ТЕЦ „Марица Изток” 2 един от блоковете не е бил активиран този сезон, което доказва, че системата не е в риск.

„Ние имаме 2300 мегавата свободна мощност от ВЕЦ, която не е натоварена, просто защото няма нужда”, каза още Добрев.

„Относно енергийната помощ от Турция – тя се дава непрекъснато. У нас ни трябват 7700 мегавата за един час и БСП спекулират с това. Цялата аварийна помощ, която си получаваме, е достатъчна да задоволи консумацията на страната за 15 минути. Те са видели, че сме внесли 200 мегавата аварийна помощ, които са задоволили страната за една минута и казват, че има внос от Турция”, поясни Добрев.

„Миналата седмица резервите се влошаваха, тази седмица се подобряват”, каза още той.

Добрев одобри твърдението, че са активирани всички мощности в държавата като несериозно.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гражданина
  Отговор
  1 08:59  25.01.17
  Дилянчо, нищо не става от вас
 • Българин
  Отговор
  2 09:01  25.01.17
  От комунисти нищо добро не може да се очаква те карат на принципа: "Аз да кажа че съм спал със сестрата ,а ти после обяснявай че нямаш сестра" но по лошото е че има хора които им вярват на клюките
 • бббббб
  Отговор
  3 12:20  25.01.17
  Кажи нещо и за дълговете при БСП и при вас в момента???

  Коментиран от #4

 • имуно глобулин
  Отговор
  4 12:34  25.01.17

  До коментар #3 от "бббббб":

  Най -голямата икономика в света има най-големите дългове и никой не и отказва дълг ! Щом две години подред имаме ръст на БВП с над 3,5 % генерирания дълг се обслужва без проблем!!! При Тато 8-9 милиарда дълг доведе до фалит на държавата /мораториума на Луканов / защото нямахме икономика !!! Не можехме да изнесем и продадем нищо за "твърда "валута От бебешки дрънкалки през дънки та до коли и телевизори се продаваше само в КОРЕКОМ та да може да се посъбере някой и друг долар !!!

  Коментиран от #5

 • Сноудън
  Отговор
  5 21:53  26.01.17

  До коментар #4 от "имуно глобулин":

  Ти какво произведаш бе агент
 • Шляхтиц
  Отговор
  6 07:00  27.01.17
  Г-н Стайков: "Добрев одобри твърдението, че са активирани всички мощности като несериозно". Нямам големи претенции за грамотност, но наистина нищо не разбрах.
 • гост
  Отговор
  7 10:08  27.01.17
  Публикувано във факти.бг: По думите му в ТЕЦ „Марица Изток” 2 един от блоковете не е бил активиран този сезон, което доказва, че системата не е в риск. Лъже! Има предвид 8ми блок който работеше, когато товара беше ~7700mw. Всеки може да види кои мощности на ми2 работят в реално време на сайта им.

Напиши коментар:


Публикувай