459 0

Благодаря на всички за консенсуса в името на България

Цветан Цветанов благодари на всички парламентарни групи за разбирателството по важните теми за страната

Благодаря на всички за консенсуса в името на България
Анатоли Стайков

От името на ПГ на ГЕРБ председателят й Цветан Цветанов благодари на колегите си от всички групи за това, че по въпросите от национален интерес са имали разбирателство, въпреки политическите различия.

Благодаря, че в този парламент си говорихме, а не си обръщахме главите както в 42-я, обърна се той към народните представители. В следващото НС трябва да работим за неговия рейтинг, призова председателят на групата на ГЕРБ.

Преди изявлението си Цветанов подари букет от името на ГЕРБ и всички достойни, по думите му, депутати на председателя на НС Цецка Цачева за това, че е изтърпяла цялото негативно говорене от парламентарната трибуна - което, подчерта той, е недостойно за българското НС и руши неговия авторитет.

И следващият парламент ще бъде с подобно многообразие, завърши изказването си политикът.
Колеги от БСП, знам, че сте доста изнервени и притеснени, защото имате вътрешни проблеми, от ГЕРБ желаем дебатът в кампанията да бъде конструктивен, за да допринесем за доверието към институциите, но с реални решения, които можем да предложим, апелира Цветанов към основния политически опонент - левицата.

Той цитира думи на лидера на партията Бойко Борисов при конструирането на второто правителство - времето и народът ни даде задача да търсим не това, което ни разделя, а това което ще ни обедини. Правихме всичко това две години, подчерта Цветанов като отдаде дължимото и на депутатите от БСП, без чиято подкрепа е нямало да минат най-важните закони и промени, след които стратегията за съдебна реформа, промените в конституцията.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай