326 0

ЦИК започва да приема документи за регистрация за изборите

Стефанаки Йоанис

Централната избирателна комисия /ЦИК/ започва да приема от днес документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители, насрочени на 26 март 2017 г., съобщиха от комисията.

Документите ще се приемат всеки ден от 9,00 ч. до 17,00 ч. в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър Първи" 1, Официален вход, Източно крило. Крайният срок за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и коалициите е до 17,00 часа на 8 февруари. За участие в изборите за народни представители на 26 март партиите и коалициите трябва да внесат безлихвен депозит в размер на 2 500 лева, а инициативните комитети - 100 лева по сметка на Централната избирателна комисия в БНБ.

Депозитите, внасяни в брой в Касовия център на БНБ на ул. "Михаил Тенев" 10, ще се приемат всеки работен ден до 15,45 часа с изключение на 8 февруари, когато приемането се удължава до 17 часа. За внесения безлихвен депозит в брой се дължи такса съгласно Приложение 1 от Тарифа за таксите, които БНБ събира за обслужване на клиенти с банкноти и монети.

Внасянето на депозити чрез другите банки се извършва в рамките на работното време на съответната банка.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай