1 280 8

Ремонтът на тунел "Ечемишка" ще струва 10 млн. лв.

Без коли в тунела, докато не се осигури пълната му безопасност

Анатоли Стайков

По предварителни сметки ремонтът на лявата тръба на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", където днес стана трагичен инцидент, ще бъде около 10 млн. лв. Това се казва в прессъобщение от пътното ведомство, в което се цитира инж. Дончо Атанасов , председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура". Той и министърът на регионалното развитие Спас Попниколов направиха оглед на мястото на произшествието.

Атанасов е посочил, че ремонтът на дясната тръба, който тече в момента, е за около 10 млн. лв., предстои оглед на лявата, след което ще се изготви проектно-сметна документация. Вероятно ремонтът там също ще бъде за около 10 млн. лв., смята ръководителят на АПИ .

Според информацията от шестте тръби на АМ "Хемус" в тунелите "Ечемика", "Топли дол" и "Витиня" са ремонтирани три и в момента се работи по още две. Ние започнахме ремонта на дясната тръба на "Ечемишка", поради много по-лошото й състояние от лявата, в която сега стана инцидентът, е обяснил на място инж. Атанасов.

Предстои да се назначи специална комисия с негова заповед, за да проучи състоянието на авариралото съоръжени и необходимите мерки за пълното му обезопасяване, така че максимално да се скъси срокът, в който движението ще остане спряно.

По-рано през деня министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов направи оглед на мястото на инцидента в тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", заедно с инж. Дончо Атанасов - председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура", съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Министърът е обявил, че няма да се допусне движение през тунела, докато не се осигури пълната му безопасност. Дойдох на място да проверя ситуацията и да се убедя, че ще се вземат мерки, е казал още той и е поднесъл съболезнования на семейството на загиналата жена.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • tost
  Отговор
  1 21:00  05.02.17
  Ми те нов тунел да направят,по ефтино ще излезе .10 000 000 за ремонт (нови лампи и малко боя).
 • The real BMW
  Отговор
  2 08:02  06.02.17
  1 Въпрос само.КОЙ Е ВИНОВЕН?

  Коментиран от #6

 • Гост
  Отговор
  3 09:26  06.02.17
  Да го оставят така.Много пари струва тоя ремонт.Човешкият живот в България явно е по-евтин ... и сега се сетиха да нареждат проверки ..... Живея в Германия ,кола минала на преглед 2 месеца след това се пукат тръбичките на спирачната система и много за малко да стане ПТП.Преглеждат я основно (шефа на фирмата и още работници)установяват проблема,поправя се и човекът прегледал колата е уволнен дисциплинарно заради небрежност.НИКОИ НЕ Е УМРЯЛ,НЕ Е РАНЕН,НО ВСЕ ПАК ИМА НАКАЗАН..В такава ли държава трябва да живеем?????
 • onq s konq
  Отговор
  4 09:56  06.02.17
  Е не е ли по-ефтино просто да се направи един опходен път и да не се влиза в тунели???А тези тунели да се затворят и да се преостроят в складове и логистични центрове например???

 • аааааааааа
  Отговор
  5 11:46  06.02.17
  Шшшшш, чакайте малке, бе! Как така вчера стана инцидента, а ндес вече знаете колко ще струва ремонта! Или сте решили да крадете яко и хвърляте една цена на кьораво, пък ако мине. Или сте знаели за състоянието на тунела и престъпно сте нехаели!
 • Дедо Шишарко
  Отговор
  6 13:17  06.02.17

  До коментар #2 от "The real BMW":

  Ти,аз и още 7- милиона овци сме виновни,че в продължение на 27 години и осигурявахме комфорт да крадат без да бъдат наказани!
 • гост
  Отговор
  7 14:56  06.02.17
  Една фактура включва съдържанието и как се формира крайната цена. Какво ще се направи за тези пари? Измазване и боядисване надали ще излязат толкова, при все че щом се затварят тръби то и работата не може да се каже рискова. Ако отливат нови трегери, подменят асфалта, изградят аварийна отбивка или стая за сигурност,да съгласен съм. Как знаят крайната цена без да кажат какво ще се прави, как ще се изпълни и защо ще се платят толкова на фирма, а не например 3млн за същото на друга?
 • Гост
  Отговор
  8 17:29  06.02.17
  Веднага се направи сметка, колко ще струва ремонтът. А сметката колко струва човешкия живот беше ли направена? Ще ви кажа - в тази лаяняна дупка човешкото достойнство и живот не струват пет пари. Единственият изход, да не стане човек жертва на нелепа смърт и да има достоен живот е да се маха от този кенеф.

Напиши коментар:


Публикувай