1 383 3

Утре се очакват уволнения заради инцидента в тунела "Ечемишка"

Димитрина Ковачева

БНТ съобщи, позовавайки се на неофициални източници, че във връзка с инцидента в "Ечемишка" утре се очакват първите две уволнения, поискани от министър-председателя Огнян Герджиков.

Най-късно до следващия вторник - 14 февруари, трябва да бъде възстановено движението в тунел "Ечемишка". Старата осветителна конструкция ще бъде демонтирана с цел максимално бързо да се възстанови движението в тунела за София. Прокуратурата изпрати предупредително писмо до АПИ, че състоянието на тунела "Ечемишка" продължава да бъде опасно, научи БНТ. Това е станало след извършен щателен оглед на тунела с вещи лица.

Сред предложените различни варианти на проектантски решения, беше избрано старата осветителна конструкция в тунел „Ечемишка" да бъде демонтирана с цел максимално бързо възстановяване на движението в тръбата за София. Преценено бе, че укрепване на съществуващата конструкция би отнело по-дълго време и няма да гарантира 100 процента безопасност.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Маргарит
  Отговор
  1 20:59  07.02.17
  Не уволнения,съд и ефективни присъди за истинските виновници,което няма се случи както винаги за жалост.
 • Сандева
  Отговор
  2 13:36  08.02.17
  Веднага да се освободи ръководството на АПИ и бързо съдебно производство!!!!!!!
 • Лупи
  Отговор
  3 00:16  09.02.17
  Това е "голямото наказание" в България... някой който краде с години, взима подкупи и накрая, когато има смъртен случай и го уволняват... даже не винаги...

Напиши коментар:


Публикувай